I påsktider

 
 
 
Påsken måste väl ändå vara den gladaste högtiden, om man nu bortser från långfredagen, förstås. Alla springer runt och säger Glad Påsk till varann, som om där inte  fanns några bekymmer. Men håll med om att det är ganska otvunget med påsk om man jämför med exempelvis julen. Lite mer avslappnat, sådär…
 
 
 
Inte så svårt att klämma fram några påskägg till barnen och kanske lite lax eller påskalammet heller, för all del, men det finns ingen lag på "hur det alltid har varit" som med julen som är så traditionstyngd så att granens grenar slokar redan innan pyntet är upphängt. Nej, nu slängs tjocka jackor och tröjor av och man sitter ute på serveringarna med sitt kaffe. Allt blir liksom lättare. Ljuset kommer och naturen vaknar.
 
 
Jag har alltid haft svårt för den tidiga våren…har känts som ett tvång att älska våren och ljuset, men om man själv inte mår så bra blir ju kontrasten desto större mellan inne och ute, så att säga. I år är det annorlunda. Snön låg länge och det var kallt så länge att t.o.m. jag hann längta. Och när väl påsken är här, är det värsta jobbet gjort och knopparna har redan "gjort ont"  och kan brista vilken sekund som helst. Släpp fångarna loss…det är påsk…en solskenspåsk, dessutom.
Ät inte ihjäl er på godiset bara!
 
 

2 kommentarer

Under Tid

2 svar till “I påsktider

  1. Åsa

    Åh, vad härligt! Jag hörde av barnen som är i Stockholm nu att det är "typ sommar" där. Annat är det här i Dalarna. Visserligen börjar vägarna bli rena från snö, men till största delen är det fortfarande vitt. Det brukar skilja ca 2 veckor vår och höst, så nu ser jag vad vi snart har att se fram emot. 🙂

    Gilla

  2. Millroll

    Absolut! Se framåt, även om det ryktas att det imorgon ska bli snöblandat regn…Fast det hör ju också våren till. Lycka till med flytt och målning, och när det är klart är nog våren där hos er också. Ha det gott! =)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.