Samlade tankar från en som försöker samla dem …

 
Det drar ihop sig. Skolstart. Valår. Värmebölja och diverse kalas och fester i storstäderna. En del har fått mer värmeslag än andra. Bla Jan Björklund, vem annars ?
Nu ska de misslyckade föräldrarna till stökiga barn få chansen att komma till skolan och ställa sig i skamvrån, kanske för tusende gången i sitt liv, vem vet ?  
"Jag som har misslyckats med mitt barn ska äntligen få komma ut som Anonym Misslyckad Förälder".
 
Jippie! Varför inte kombinera det med en karneval genom staden ? 
 
Inte nog med att föräldern kanske har blivit arbetslös och måste gå diverse jobbsökarkurser, nu ska han eller hon också finnas till hands för sin stökige 15-åring som kanske rymmer  bara han ser sin far, eller skiter i sin mors förmaningar, eller tvärtom.
Detta är väl bara ett led i indragningar av resurser i skolan. En skola som ska vara till för alla räcker definitivt inte till för alla. Om ett barn inte har klarat sin skolgång i sista årskursen i grundskolan har det nog inte mycket chans att ta igen det genom att mamma och pappa kommer och tar henne eller honom i örat i sista stund.
Det verkar inte finnas utrymme för andra förklaringar till problem än att föräldrarna inte har klarat av sina barns uppfostran. Och därmed gör man det lätt för sig som populistisk politiker. Självklart har det betydelse, men sån`t brukar man ju ha koll på redan i förskolan och på lågstadiet. Det är där resurserna ska in. Både hemifrån och från skolans sida, vilket tyvärr inte sker idag.  Man kan ju inte börja uppfostra en hund först när den redan är för gammal att sitta, ju.
Man kan möjligen ge ungdomar stöd och den hjälp de behöver för att ta sig vidare…inte en förälder som kommer och provar redan beprövade uppfostringsmetoder som redan har gått fel. Ge föräldern en sportslig chans att få hjälp och stöd, kanske handledning från psykolog eller dylikt, för att klara av problemen på hemmaplan istället. Inte komma till skolan och inför öppen ridå visa upp sina eventuella tillkortakommanden.
 
Och som någon sade: Tänk om det är en stökig pojke som har ADHD. Då är det mycket sannolikt att även pappan har det, då det kan vara ärftligt…om pappan är stökig, ska farfar komma till skolan då ? Och om han har ADHD, också…?
 
Jag skulle bra gärna ta Jan Björklund i örat jag, men det biter inte på honom. Det hjälper inte ens att skälla…Det enda som hjälper är att rösta bort honom! 😉

4 kommentarer

Under Tid

4 svar till “Samlade tankar från en som försöker samla dem …

 1. Åsa

  Åh, vad jag håller med dig!! Och vad jag tycker illa om den där karln! Precis som du skriver, populistisk! Tänk om politikerna någon gång kunde lyssna till de som verkligen vet var problemen i skolan finns, de som är på plats och ser hur det funkar. Jag blir så himla trött på alla som tror att de har lösningen på problemen utan att ha satt sin fot i en skola sedan de gick där själva.

  Gilla

 2. Millroll

  Ja tack, och man blir också så trött på att han får stå så oemotsagd, i alla fall i medierna. Men jobbar man inte i skolan går man antagligen på hela "dritten", eller så bryr man sig inte, såvida man inte har egna barn i skolan.. Tack för medhåll ! Hoppas vi med gemensamma krafter lyckas få bort honom!i alla fall! =)

  Gilla

 3. marianne

  Du vi skickar han till Arbetsförmedlingen med en jobbcoach

  Gilla

 4. Millroll

  Tack! Bra tips…;-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.