Ljud i Natt!

 
 
Sedan min "karriär" inom farmtown och yoville har lagts ner på eget bevåg, har jag fått tid över för annat. Inget jag vinner något på utom tillfredsställelse och njutning samt en gnutta nya erfarenheter inom musikens område. Det har inte bara med frånvaro av facebookspel att göra, utan också att jag för någon månad sedan gick och skaffade mig en ny Mp3-spelare med en stor hårddisk, fast den är liten på ytan. Så jag lade in en hel mapp med musik från Brasilien, som jag har fått av en arbetskompis för över ett år sedan.
 
Och häromveckan började det roliga. Jag började upptäcka musik där som jag inte visste att jag hade, och jag började leta efter den på spotify och sen på youtube. Så småningom hamnar jag ju alltid på de gamla mästarna inom den genren, Jobim, Moreaes, Gil, Regina, Costa, etc…och tid och rum försvinner och jag finner mig själva sitta och gråta av rörelse mitt natten.
 
 
En musik som berör, inte bara för sina fantastiska melodier, sitt softa sväng och sina  otroligt duktiga musiker, utan för den avspända, lekfulla  musikalitet som de utstrålar.  Det är som om de genomsyras av sin musik, de tar in och utsrålar den i samma andetag. Jag blir lika hänförd varje gång. Det är väl bara delar av den
klassiska musiken som kan få mig att gå i taket så.
Allrahelst Bach.
 
 
Och jag vill bara höra mer.
 
 
Och det bästa är att jag har inget att förlora på de här nattliga ljudutflykterna, utom möjligen sömn, men å andra sidan vet jag ju att musiken ger så mycket energikickar medan facebookspelen i längden blev energitjuvar.
Och med "min" musik känner jag mig aldrig ensam, medan jag aldrig har känt mig så ödsligt allena som i ett folktomt Yoville.
 
Och varje kväll tänker jag att: NU ska jag gå och lägga mig, men jag ska bara…..;-)
 
 
Alltid hittar man nåt nytt…Det kan bli mitt fördärv, men ett ljuvt fördärv. =)
 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.