Tidsnöd

 
Jag ska bara…..
 
Jobbar envetet på med att försöka förlänga den tid jag har, men det tycks vara omöjligt. Den rinner ur hela tiden. Den tid jag vill förlänga, vill säga.
Nu ska jag öva luciatåg, öva Tomteparaden med åk 2 inför Drop-in-fika, baka lussebullar, förbereda avslutningslåt med barn som jag nästan inte hinner träffa utom på fritidstid och då vill de bara leka. Så då blir det att trolla med knäna.
 
Vill man få andnöd och en släng av panikångest kan man gärna jobba i skolan strax före Lucia och jul. Visst kan det vara mysigt också, men jag försöker tänja ut den tiden inför allt som ska hända också, samtidigt som jag önskar att den gick upp  i rök i detta nu och jag sitter lugn och avslappnad i mitt soffhörn och jullovet har börjat.
 
Kanske kan jag betvinga tiden med ord. Eller musik. Eller med att inte tänka på den….bara göra. Som nu till exempel.
En blockflöjtsspelande flicka, ungefär 10 år, sa igår i ett TV-program om tid.: "Jag undrar hur det är långt ut i universum, om det finns någon som mäter tiden där eller om det bara är fritt fram ?

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.