Telefontid, modell skum…

 
Sover ut efter en lång dag igår, fylld av det mesta. Gick hemifrån halv sju på morgonen för att öppna fritids och kom hem 12 timmar senare, efter 6 timmars arbete, tre timmars traditionesenlig promenad inkluderande fika i Söderhallarna, varpå jag sedan toppade med ett besök på fotomässan.
 
 
När jag sen skulle fara hem var pendeln försenad en halvtimme pga vagnfel. Någon annan på stationen pratade om bussar, så jag följde exemplet och tog första bästa buss till telefonplan varifrån tunnelbanan gick prickfritt. Hemma från Älvsjö på en halvtimme. Det var snabbare än om tåget hade gått vid rätt tid. Och tunnelbanan går ju praktiskt taget fram till porten. Det var grymt kallt igår men jag värmde mig med skön bossa nova från 70-talet och när jag kom hem var jag glad åt att jag hade köpt en en liten stärkande dryck dagen innan.
 
Inte lika glad var jag åt det i morse, kanske…;-) Sån`t går över hursomhelst, och det jag vaknade av var en telefonsignal, och inte bara en. Måste ha ringt många gånger. När jag till slut kom till telefonen (det var bara jag hemma, detta dygn), var det någon som hade ringt fel….
Nåja. Då kom jag ju upp. Klockan var ändå halv elva. Sällan jag sover så länge, men som sagt…gårdagkvällen tog. Jag såg både På spåret och Skavlan, medan jag höll ett getöga på uppdateringarna på facebook. Allt var angenämt. Men sen vaknade jag och somnade ett antal gånger under det att jag laddade upp bilder från dagens äventyr på mässan och från promenaden, på flickr.
 
 
Efter diverse medicinering och frukosterande var jag vaken. Bryggde mitt första morgonkaffe genom ett gammalt filter… det smakar inte gott. Fick brygga nytt tilll min andra macka. Alla katter kom på besök i knät. Och sen ringde det..först på mobilen, det var mina kära "andra hälft", och därpå på vanliga telefonen. En man som presenterade sig noga, men jag har aldrig hört hans namn förut. Han frågade sen om inte han och jag skulle träffas en dag ? "Nej, det tror jag inte", sa jag.  "Varför inte då?" frågade han. "Jag är upptagen", kläckte jag ur mig. …
Jag menar, varför skulle jag egentligen vilja träffa en vilt främmande man, bara sådär…?
"Det var tråååkigt, för…" sa han, men då ville inte jag prata längre. Jag gillar ju inte att prata i telefon överhuvudtaget, och än mindre med vilt främmande män, så jag sa bara hej då, och la på luren.
Reptilhjärnan hade jobbat på högtryck. Men sen……."Vad ville han egentligen?" Kunde jag verkligen inte ha väntat på att få höra vad han ville ?
Efter ytterligare spekulationer slog det mig, plötsligt……Han kan ha hittat mitt leg, som jag tappade i torsdags efter min tandoperation, fast det aldrig blev nån operation, men jag blev en tand och ett leg kort. 😉
 
Strax därpå ringer min mobil. Det är från Spärrservice. De brukar ringa då och då för att försöka prångla på mig ytterligare en försäkring av något slag. I början sa jag ja, men nu orkar jag inte vara föräkrad mot allt längre. Hela livet är ju en enda försäkringsfälla….Jag sa att jag inte hade tid, för han var i alla fall vänlig nog att fråga. Men ändå skumt att allt råkar sammanfalla. Kanske är det nu jag behöver spärrservice som mest ?  Å andra sidan. Om det är den där mannen som presenterade sig, så skulle ju inte han kunna lura av mig någonting eftersom han sa vad han hette…Eller så var han bara en vanlig telefonskojare ? Hade han varit en hedersknyffel, hade han väl ringt upp igen, om han hade mitt leg. Att han ringde från början i så fall vittnar väl om det ?
 
Som sagt: Jag har alltid hatat telefoner! Det här gör inte saken bättre. Tyvärr sämre, för jag började nästan komma över min värsta fobi…
 
Men nu sitter jag här, som handlingsförlamad.
 
 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.