Det lackar….

 
Nu lackar det rejält!
 
4:e advent och jag har en arbetsdag kvar, nämligen avslutningen i skolan. Önskar mig just nu bara att barnen har hunnit öva avslutningssången ordentligt. Jag har inte hunnit kolla eftersom en elak bakterie golvade mig de sista arbetsdagarna. Troligen matförgiftning, då över 20 lärare i skolenheten + många barn drabbades av samma sak vid samma tidpunkt, ungefär.
 I morgon ska jag fira Annandag Pingst, mitt i snöyran. Sista dagen för mig att ta ut den förlorade dagen.
Men jag kommer inte att kunna sova gott om nätterna förrän den där lilla visan är sjungen på rätt sätt och i rätt takt på avslutningen inför 100-tals föräldrar och barn.
 
 
Men sen kan jag förhoppningsvis i godan ro fira jul utan alltför mycket stress.
 
Idag är det julkonserter x 2 som gäller. Ett evenemang som numer går liksom på räls. Det lär finnas 450 körsångare i kyrkan och även om inte alla är med på julkonserterna så är det ändå ett stort gäng barn och vuxna som ska slussas upp och ner från läktare och fram i koret  och hit och dit, men regin är god och dirigenter är välorganiserade. Alllting klaffar och de små felsjungningar som kan höras framstår mest som charmiga, i alla fall om det är de yngre som står för det. Tillsammans bildar vi ett vinnande team, som ett vinnande landslag liksom, med den fantastiskt välsjungande kören SOVE (Sofia Vokalensemble) i spetsen.
Och säga vad man vill om detta eviga evangelium, men det förenar människor över landet i några sköna andliga stunder.  Precis som ett VM i handboll kan förena en nation, kan "Nu tändas tusen juleljus" få ögon att tåras på en hel konsertpublik. Det är också stort, om än mindre omskrivet och hyllat i pressen.
Så då gör jag det…;-)
Kulturhjältar finns, och de är många. Att vår kulturminister vill kalla in okvalificerade praktikanter i kulturen är ett hån mot alla dessa professionella musiker och musikpedagoger som jobbar i kyrkor, skolor, Kulturskolor, ABF (finns dom?) och liknande föreningar över Sveriges avlånga land.
Det är alla dessa som bär fram julen på en silverbricka ända fram till den kommersiella julklappsöppningen, och där har de inte mycket att säga till om längre…men det är gott nog!
 
God Advent!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.