Check ? – Schack, och hopplöst ute ur tiden…

 
 
Ser allt oftare hur folk uppdaterar sig på Facebook, med ordet "Check" mellan var och varannan mening……De spelar inte schack av vad jag kan se. Möjligen checkar de av någonting. Inser raskt att det måste vara något uttryck som jag har noll koll på igen,
precis som det där med indie-pop, om ni minns ?
Och nu gick jag ändå till google direkt, för att inte hamna så hopplöst på efterkälken, som förra gången…Vad hjälpte det ?
 

Intressant med uttryck. Plötsligt blir något bara allmänt vedertaget, och ingen vet riktigt hur. Men i det här fallet, liksom i "indie-pop"-fallet, tror jag att det har någon bestämd bakgrund, men vilken….?

De vanligaste, för mig obegripliga, uttrycken brukar komma från TV-reklamen, eftersom jag (nästan) aldrig ser reklamkanalerna, så det kan ju vara nåt sånt.
Ja, eller  så är det någonting ur dataspels- eller Tv-spelsvärlden, som jag inte heller har minsta koll på…
 
 
För mig betyder "check" att man checkar av något, men varför det nu ska bli så modernt att använda det i varje mening, verkar obegripligt…
 
"Checka in" och "checka ut", kan man ju också göra, fast inte sådär i tid och otid.
 
Nej, det är väl bara för mig att inse att det är jag som är hopplöst ute ur tiden. Men jag har ju i alla fall "checkat av" hela 00-talet i förra blogginlägget, så nu är det väl ändå "på tiden" att jag "checkar ut", snart och "checkar in" i nästa tidevarv, som ska komma…… ? 😉
 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.