Tid är ingenting!

 
Så komiskt att tiden inte verkar funka. Att "vår bästa tid är nu, är nu, är nu…."
Jag vet inte riktigt om jag ska bli förbannad eller bara skratta åt det.
Dom bara ljuger…Jag kände mig lurad först. Hot och förmaningar i flera månader. "Går du inte över till WordPress inom tre ödesdigra minuter är du dödens!" Typ!
Men ingenting hände. Bara fortsatt publiceringsmöjlighet, fortsatt kommentatorsruta…bara på ett ställe har det inte funkat. Här har jag suttit och lipat över tider som flytt…
 
 
Nu känns det ju nästan löjligt. Ska jag verkligen skriva något igen ? Jag har ju redan tagit farväl av alla, tackat alla och visat mig så känslomässigt berörd som bara jag kan vara. Och även katterna fick vara med på slutet. Sista inlägget var det tänkt. Katterna har ju funnits här hela tiden. Inte mer än rätt!
Men nu ? Ska jag flytta över eller ska jag inte ? Är detta på riktigt eller bara en segdragen soppa ? Jag blir faktiskt irriterad. Jag älskar ju att vara här på spaces, det är inte det….
Men när är patienten död ? Jag har vid flera tillfällen gått och väntat på besked från läkare angående anhörigs sjukdom. 10 dagar har man fått vänta från det att provet togs. Det är inte det att man ville ha ett negativt besked, men det värsta är nästan ovissheten. När man väl får veta, får man ju också veta vad som ska ske. Vilken medicinering och vilka andra åtgärder som ska vidtas.  Utan övriga jämförelser, så är det rätt ansträngande även detta.  Kan det vara så att bilan plötsligt faller ner över oss när vi minst anar, eller kommer ingenting att hända ? Kommer inte bloggarna försvinna 16/3 heller som det var sagt ? Jo, jag ska flytta innan dess men jag känner ett obehag. Ovisshetens obehag när det visar sig som störst! Fast klart är att ingen är dödssjuk. Min blogg lever än och jag kan fortfarande kommunicera, men jag kan inte tänka nytt och tänka stort!
Undrar om det är så här det är att vara socialdemokrat? Man anar att man sitter på ett sjunkande skepp, men man vet inte när det sjunker och man vet inte varför och inte heller vad man skulle ha gjort för att förhindra det. Man kanske kan hitta en "ny" väg att gå, men frågan är om man hittar sina väljare då, eller om de hittar en själv, eller så sitter man kvar och hoppas att någon annan vet hur man ska bära sig åt. Själv vet man inte. Är man innovativ får man alltid någon motsåndare som tycker att man ska sitta still i båten och gör man å andra sidan det, kommer alla andra att klaga på att "partiet" är alltför initiativlöst. Så att hoppa i sjön och simma till en annan båt känns kanske enklast. Frågan är återigen om man får rätt väljare och om väljarna hittar en.
Jag har aldrig jobbat politiskt och inte heller har jag varit sosse, även om sympatierna alltid har legat till vänster, och det som har varit svårast för mig är just det…att välja ett alternativ och att välja en väg för att andra säger att det är bästa vägen och att dessutom plädera för något som jag inte själv tror på, men som partiet av någon anledning har valt. Visst är jag uppvuxen med välfärd och socialdemokratisk solidarisk lönepolitik, med den svenska solidariteten med folk i andra länder och den svenska politiken med en en blandekonomi, med både statlig och kapitalistisk ekonomi. Det har känts tryggt naturligtvis. Men nu, när alliansen kallar välfärdssystemet för ett "svenskt" fenomen och inte ett socialdemokratiskt, när moderaterna kallar sig ett arbetarparti…nu skulle jag nästan kunna bli socialdemokrat på kuppen. Nu när vi har kniven på strupen och det inte finns någon återvändo, kan jag kanske ta det onda med det goda och ge mig hän….
Men Miljöpartiet då, säger ni ? Javisst, det är ett viktigt parti, liksom vänstern…men inget av dessa partier skulle kunna bygga upp en sådan stor väljarkår, trots allt. Dessutom saknar Miljöpariet fortfarande grunden i vänsterns sätt att se på samhället. Vänsterpartiet är å andra sidan lite för dogmatiskt för att det skulle gå att vända trenden därifrån. Återstår sossarna….Har alltid varit ett tråkparti. Ett parti som velar i alla miljöfrågor men lyckas få det att likna handelskraftighet. Se bara Kärnkraftsvalet med "Linje 2" som ju också vann. Sossarna har velat gå till höger hela tiden för att vinna tillbaka medelklassen. De känns rätt trötta i sina strategier.
 
 
Men vilka skulle annars göra det ? Ge tillbaka de sjukskrivna och de utfasade arbetslösa deras värdighet… Vilka skulle kunna ge nytt hopp åt alla som tror på mångfald och på kulturens möjligheter ? Kanske tillsammans med de andra rödgröna, men framförallt måste de veta vad de själva vill. De andra två partierna kan inte klara sig utan socialdemokraterna. Frågan är bara när de ska flytta tyngdpunkten och ställa sig på andra foten. Ta ett gemensamt kliv till en ny "portal" utan att snegla ängsligt på vad de andra gör, skriver och säger.
Moderaterna stal sossarnas hela idé, kan man säga…precis som "Zynga-mannen" (gör spel som farmville, yoville, Mafia wars, etc) stjäl spelidéer från andra spel (Farmtown, Mob wars) och tjänar grova pengar på det, plus att folk i hans firmor blir avskedade så fort de protesterar mot Zynga-mannens metoder….
 
Vilket motdrag ska de ha om de ska kunna få tillbaka möjligheten att styra vårt land ?  Ska de ljuga och stjäla precis som motståndarna ? Eller hitta en ännu bättre strategi ?
Som sagt: Inte är jag socialdemkrat men jag känner mig rätt desperat när jag tänker på hur långt det ska gå innan det blir en ändring tillbaka igen. Och vad ska man hoppas på ?
 
 
Och nu ? Ska jag kliva över direkt till WordPress och starta nåt nytt ? Skriva en följetong eller göra en serie, kanske ? Eller ska jag harva kvar här och tycka alldeles för mycket om en massa saker jag vet alldeles för lite om ? Och hur länge ?
Tja…jag har antagligen mer gemensamt med Mona Sahlin än någon kunde ana…kanske ? 😉
 
 

1 kommentar

Under Tid

Ett svar till “Tid är ingenting!

  1. berit

    Stora och små frågor att ta ställning till. Angående flytten, jag tänker ligga kvar så länge det går. Har du laddat ner en kopia? Undrar om man skulle kunna provflytta den och se hur det ser ut. Jag har också ett konto där som jag bara lekt lite med men tyckte det var krångligt. Kanske man ska klippa och klistra lite och testa nu när jag är hemma igen och har tid

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.