under all kritik..

Slussen i Stockholm ska byggas om, och inte bara det. Även Gamla stan ska undermineras…. Så här kan man kanske också resonera om man projekterar, planerar, politiserar….

…De gamla husen där kan väl knappast vara viktigare än den flerfiliga motorvägen som ska dras under dess månghundraåriga grund. Att redan Maria Kyrka på Södermalm har satt sig lite på sniskan på grund av de underjordiska arbeten som pågår där, har det med saken att göra?

Nej, när Stockholm ska bli ”the capital of Scandinavia” kan väl inget litet skräphus från något annat århundrade sätta käppar i hjulet. Låt oss gräva där vi står innan  det kommer några ”Gamla Stan -kramare”….Kan de inte hålla sig till den 1000-åriga eken? De kommer bergis att bli så många att de tillsammans kan krama hela Gamla Stan i sann vänstertrams-anda om vi inte skyndar på nu! Samma gamla vänster som ockuperar New Yorks parker. Eller…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Varför ska den där pålitliga ABBA-musikern lägga sin näsa i blöt och plötsligt bli engagerad i våra moderna visioner och säga att det bara handlar om kommers? Det kan ju bli allvar av protesterna. Han kan väl bara fortsätta sjunga ”money, money, money, is so funny, in the rich man`s world”. Det budskapet räcker så bra för mig….

Och så HÄR skrev Benny Andersson igår…. Musiker kan! =)

Och HÄR kan man skriva under på att man gillar kultur i huvudstäder än gallerior och mångfiliga motorleder.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.