Sista dagen med benet…

Sista dagen hemma med benet ( inte hundbenet ) gick jag in i studion…. inte ut med hunden. 😉

Nåväl. Jag hade tänkt ta en liten men naggande god promenad för att testa om min brustna lårmuskel höll vad den lovade. Solen sken och allt verkade lovande. Problemet var att en begynnande litet halsont tog i där benvärken la av. Jag har preparerat mig med diverse c-vitaminer och annat hälsostärkande och har tänkt goda tankar:
”Lugn och harmoni råder inom mig och utom mig”. En affirmation som enligt okänd källa ska passa in på förkylning. Jag pysslar inte med sånt i vanliga fall, men vad ska man göra? Efter två veckors sjukskrivning pga mitt onda vill jag inte vara hemma en dag till och särskilt inte nu och ännu mindre pga förkylning. På söndag ska vi ha konsert med kören. Det går inte….Men det är klart att får man välja mellan pest och kolera. Jag blir hellre lite förkyld än jag går omkring med den smärta jag har haft i mitt lår med muskelbristning under en dryg månads tid. Och ännu mindre vill jag dra på mig en magsjuka som jag hörde att min kollega i F-klassen hade fått. Hon var hemma idag.

Magsjuka?! Det är ju toppen av botten vad det gäller vanliga åkommor, och det finns inte en chans att pallra sig iväg med bara så mycket som ett litet kräk i bagaget. Och man kan ju inte ens komma iväg till doktorn med en sån sjuka hur mycket man än behöver ett sjukintyg. Snacka om att måla f-n på väggen. =(

Nå…Hallå! Bara tänka goda kloka tankar…

”Lugn och harmoni finns inom mig och utom mig…..”

Ja, det sägs att förkylning är en stresssjukdom och dessutom vet jag att förkylningar och infektioner kan vara början på depressioner eller andra mer mentala åkommor.

Allting har ett samband. Kropp och knopp hör ihop.

Så istället för att fokusera på att INTE bli sjuk har jag fokuserat på mina egna kreativa sidor i dag hemma i min egen soffstudio, fortfarande med benet högt (nej, fortfarande inte hundbenet) enligt doktorns rekommendation. Det går bra, till mycket bra. Alltså, studioinspelningarna – inte bensträckningarna – men idag hade jag två små katter som låg på varsin sida om mig och när min röst lät lite väl uppfodrande eller gäll satte sig Hanna undrande upp och stirrade på mig och på min laptop. -”Vad håller hon på med? Jag har inte gjort nåt”, såg hon ut att tänka. Och hon var så söt så jag blev faktiskt lite störd….men inte farligt…..”Lugn och harmoni….” Bara att börja om från början.

Jag har ingen tidspress utom min egen, vad det gäller inspelningar. Men jag märker att allt tar sin tid. Hade tänkt hinna mycket mer under den här påtvingade hemmaperioden. Men ….. en del måste sjunka in och en del måste bara komma flygande på en. Fortfarande och för evigt är det mitt ”projekt” jag pysslar med, men ju mer tiden går desto mer går det mot praktiskt arbete samtidigt som det får så stora dimensioner och högtflygande mål. Försöker ta ner det på markplan då och då och koncentrera  mig på grundtanken: Musik + Rörelse = Kunskap

Och jag har gjort mycket musik och spelat in den, liksom en del rörelser är givna i vissa fall, men ……. tanken svindlar…..kan jag bli klar med det här någon gång?

Ja, kanske…men jag får nog ta ett steg i taget. Med mitt onda ben har jag inte kunnat göra annat den senaste tiden. Men det gäller att fokusera….

Lugn och Harmoni…..

Lämna en kommentar

Under Hälsa, idrott och dans, Musik, skola, Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.