Mitt i planeten jorden…

Allting snurrar som bekant runt oss och vi snurrar runt i rymden. Allt som sker är ett enda kretslopp – sommar, höst, vinter, vår. Men när någonting rubbar balansen…när vädret uppträder onormalt och när människor i olika världar inte kommunicerar med varann på ett normalt sätt, finner vi att marken gungar under våra fötter. Några märker ingenting utan snurrar vidare i sina privata cirklar än mer energiskt. Några försöker lyfta sig över det närmast vardagliga perspektivet men stöter på motstånd från dem som inte orkar eller förmår göra samma sak. Eller de som inte vill förbättra för andra än sig själva och de närmaste.
Väldigt många bråkar om vems fel det egentligen är när något går fel. Ytterst få tar ansvar och ännu färre jobbar konstruktivt på att hitta bättre lösningar för alla och envar. Jag tänker på politiker i första hand, men det kan lika gärna gälla på arbetsplatser och i olika föreningar.
Kanske skulle all politik vinna på att göras om till ett dataspel: Att hitta de bästa lösningarna att rädda vår jord på. Man får uppnå vissa nivåer innan man får gå vidare. Man måste först bevisa att man är en god demokrat som respekterar valutgången, och sen får den tävlande gå igenom olika prov på kunskap och handlingskraft inom områdena Kultur, Miljö, Skola, Vård, Ekonomi, , etc….Om det visar sig att man har fattat fel beslut, så att det uppstår naturkatastrofer, eller att barnen far illa i skolorna eller att några samhällsmedborgare är så fattiga att de stöts ut ur samhället och får tigga på gatorna, då får man göra om det programmet – ”Tillbaka till Gå” – tills alla har en dräglig standard. Då är det dags att gå vidare. På högsta nivån får man den delikata uppgiften att lösa jordens konflikter med fredliga medel. Där gäller det att lösa så många konflikter som möjligt på kortast möjliga tid, men effekten ska vara långsiktig.
Ja, banne mig om jag inte ska uppfinna det spelet…

Va?

Finns redan det spelet?  Tigger folk på gatorna? Är naturkatastroferna redan här?

På riktigt?

2014-06-11 21.56.23

Vadå, ”på riktigt”? Finns det?

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.