Kvinnobloggdax….. #8

Idag är jag kvinna. Det var jag igår också. Men idag idag blir det mer påtagligt.  Det är ju internationella kvinnodagen.

Jag har aldrig velat vara något annat än tjej, flicka eller kvinna,  och har egentligen aldrig känt mig obekväm i min kropp. Ibland har jag varit dyster över att jag har lite för kvinnliga former för att kunna ha ett par jeans. Det var i min ungdom, när det inte fanns jeans för kvinnliga former, men det gör det ju nuförtiden.

Av den anledningen kunde jag känna mig lite småtöntig under en period av mitt liv när jag som minst ville känna mig just så. Det blev lättare med åren det där,  men att vara ung och inte riktigt passa in i mallen för hur man skulle vara klädd och vad som passade till vad var inte lätt, trots att jag aldrig har gått i en klass där jag eller någon annan har blivit mobbad, vad jag vet. Det gör att jag ändå har framhärdat i att vara mer pojkflicka i lekar och umgänge, men det känns som om man alltid måste försvara en sån sak. Försvara sin okvinnliga kvinnlighet, för sig själv,  om inte annat, men också för andra kvinnor och män.

”Varför vill du inte måla dig,varför kan du inte ha kjol, varför så platta skor?”

Normen gör mig på så vis abnormal, fastän jag känner mig högst normal, och det kan jag fortsätta med i vårt samhälle, så länge jag vill och så länge som samhället jag lever i tillåter avvikare av olika slag. Men levde jag i Afghanistan eller Saudi-Arabien hade jag kanske aldrig överlevt om jag fortsatt att leva som den jag är.

Jag tycker att jag duger. Jag vill inte vara varken snyggare eller smartare, för hur skulle jag kunna leva upp till det? Då måste jag antagligen ändra stil och smak för att platsa i ”de snyggas och smartastes gäng”.

Jag trivs bättre här hemma där jag kan klappa mina katter och mysa i hemmamysklädseln… 😉
Fri från yttre pålagor, väl medveten om att det inte är allom givet. När jag vill kan jag sätta på mig skinnjacka och jeans och gå ut på stan utan slöja och manligt sällskap, utan att behöva oroa mig för vad som skulle kunna hända.

 

I Afghanistan marscherar män i solidaritet med kvinnor och för kvinnors rättigheter. Att bara få vara….

http://omni.se/start/dcc454b6-e983-4d21-ba57-7bd378c2d24f

Vore det för mycket begärt av Sveriges regering att säga upp vapenavtalet med Saudi-Arabien, med tanke på hur de beskär kvinnors frihet även där?

Våga våga säga upp redan idag!

Imorgon kan det vara försent….

 

http://bisonblog.se/blogg100/

DSC_0044

 

 

Lämna en kommentar

Under #blog100, Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.