Frihet? – Aldrig när vi själva vill…. #82

wpid-dsc_2554.jpg

När djur blir instängda blir de antingen lite deprimerade eller vansinniga. Om de som våra katter vet att eländet tar slut inom en relativt snar framtid lugnar de sig efter ett tag. Kanske också en kunglig häst har lärt sig tålamodets konst… Men jag tvivlar på att sådan ståtlig springare skulle klara av att stå i en bur dag och natt utan att veta var, när eller hur den skulle befrias. Eller om den skulle bli fri överhuvudtaget…

Djur får aldrig bestämma över sina liv.

Men när katter får frågan om de vill till landet svarar de på det som ska hända innan de kommer till landet, nämligen om de vill gå in i buren eller inte, och springer och gömmer sig. Ett omedelbart fängslande vägs sällan upp av enorm frihet under många veckor, trots att de vet att det blir bra sen.

Men ett mänskligt sätt att behandla djur på – finns det? Allt är dubbelt, även för ett djur. Att alltid få mat och husrum. Att slippa vara rädd och frusen på vintern är nog bättre än att ständigt kämpa för sitt levebröd.

Men att alltid vara beroende av människans godhet och generositet. Att aldrig vara riktigt säker på att den kommer hem när den ska. Och tänk om kattvakten som ska komma, har glömt nycklarna. Inte heller riktigt Ok….

Mycket oro, men ändå inget mot de hemlösa katternas oro. Eller den instängda hästens…..

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.