Nu vänder vindarna….. #93

image

Snart är det dags för nya friska tag. Hästar ska flyttas, vägar och tunnlar, bussgarage och slussar, allt ska förändras vid Slussen. Utsikten blir annorlunda och hus och torg moderniseras. Till det bättre? 
Jag vet inte hur många som tror på nya Slussen,  men jag vet hur många som helst som är skeptiska och en del som är direkt emot. Bland annat finns det experter som säger att en av biltunnlarna som ska byggas blir fullkomligt livsfarlig. Det kommer bara att finnas utgångar i ena färdriktningen.

Om det börjar brinna? 

”Tänkte inte på det….”

Nej, det finns många såna små detaljer som ingen har tänkt på. Men de som har tänkt ut allt detta har nog haft otur när de tänker mest hela tiden.

Tyvärr verkar alla politiker i  staden vara mer eller mindre med på noterna så min kära pålle med fäktande kung får nog vända nosen efter vinden de också och följa draget upp till Östermalm, där de skulle ha stått från början.

image

Men så här stod de från början, när jag tog min första bild med hästen och kungen som flyger fram mellan Gamla Stan och Slussen medan jag sitter i en tunnelbanevagn och fascineras av de röda bojarna i vattnet och den den boj som tycks ha förvandlats till en luftballong och svävar över hustaken längst bort.

Var fick den luft ifrån, kan man fråga sig?

Eller så kan man som jag försöka återuppleva magiken var och varannan dag, utan framgång. Men skam den som ger sig! 🙂

Dags att vända på steken…

image

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.