Grattis Mamma!….. #98

image

Idag fyller mamma 96 år. Vi var och gratulerade några stycken, och hon var så positiv och glad, men ibland glömde hon att hon fyllde år. En anledning så god som någon, att sjunga för henne ännu en gång. Det blev ett ovanligt långt besök. Men så har hon levt länge också. Hon var trött, sa hon, men hon ville ju inte vila så länge som vi var på
besök. Så vi stannade lite till.

image

Vi fick en fin avslutning på altanen där hon halvslumrade medan vi lyssnade till fåglar – levande, men också inspelade från en fågelljudsapp, eftersom mamma inte hörde ”de riktiga” så bra. Men hon var så nöjd med att sitta där och hon sa att ”här vill jag bo”!

Jag tror nog att hon fick en bra födelsedag. 😉

image

Och även här hemma har vi ikväll fått fira nationaldagen med ett underbart program om barnen i Stockholms förorter som får lära sig spela orkesterinstrument och sen får åka till Hammarkullen och spela Beethoven med andra barn från El Sistema och tillsammans med en riktig symfoniorkester.  Det känns som en riktig resa, inte bara genom Sverige, utan också genom livet.

image

Det ger glädje och gör mig rörd till tårar att se vilket hopp och mening musiken kan ge till så många unga människor.

image

Och sen får vi ännu ett fint musikprogram om Laleh …. Där kan vi också prata om att göra en resa!

image

Vilken dag! 🙂

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.