Nio nätter före jul….

Nu närmar sig den signade julen….igen!

Det här är den tionde julen jag firar med bloggen. Jag kan inte påstå att jag har varit särskilt flitig här den senaste tiden, men jag har i alla fall inte lagt ner helt. Det är jag glad för. Det är i alla fall ett tidsdokument för mig, och lite förströelse som inbjuder till en och annan tankeverksamhet för egen del.
Det har känts sporrande redan från början att försöka hitta nya ämnen och vinklingar för varje gång jag skriver men med tiden går det allt trögare. Inte bara åldern avgör men den bidrar. Från början hade jag ju också draghjälp av mina nyfunna bloggvänner och vi gav varann nya idéer och trevlig feedback. Det blir liksom enklare när alla som skriver är i samma situation.
Jag ville ju också lägga upp musik och passande bilder i bildspel vilket jag också gjorde. Tyvärr försvann mycket av det när bloggen tvångsförflyttades från Microsofts ”spaces” till WordPress.
Bilderna har jag kvar men de ligger inte i bildspel under rätt blogginlägg. Musik som jag då länkade till som jag hade lagt upp på ”fileden” har senare raderats därifrån. Även om jag har musiken kvar, så…orka länka om alltihopa…. 😉

Nå. Det är världsliga ting. Jag har inte förlorat hus och hem. Mina nära och kära lever och har hälsan. Vi har inte krig i Sverige.
Kanske går inte jorden under heller om all världens styrande kan genomföra det de har föresatt sig i klimatförhandlingar. Kanske kan vi alla bidra på något sätt?
Kanske kan vi sträcka ut en hand till dem som bättre behöver….
Jag hoppas och tror att även jag kan bidra med något gott för mänskligheten och för allt annat levande på jorden.

Men just den här veckan känner jag mig glad bara jag kan ta mig upp ur sängen och komma till jobbet i tid. Min idé om att kunna utföra stordåd på eftermiddagarna när jag slutar tidigt, har nästan helt kommit på skam.
Så fort jag sätter mig ner, somnar jag.
Men skam den som ger sig…. 😉

Att vila mig till stordåd, ska bli min nästa devis.
Herregud…  ”Midvinternattens köld är hård”…..  Varför kämpa emot och stånga dig blodig när du kan luta dig tillbaka och se tiden an?
Tids nog kommer livsandarna tillbaka och du grips av ”The Holy Spirit”. Då vet du att tiden är mogen för nästa steg.

Men först då….. 🙂

God Jul, så länge! 😊

Lämna en kommentar

15 december, 2015 · 20:24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.