Ljudtjuv.

image

Sitter på pendeln ut till landet. Det är skönt.  Flippar runt lite på Facebook och tänker på just ingenting. Vi hade avslutning på jobbet med mycket god mat och tal och sånger, men också
väldigt många som slutar på vår ”syskonskola” i rektorsområdet. På vår skola skedde samma sak förra året. Tankarna flyger vidare, men jag märker att de hela tiden fastnar. En tjej på sätet bredvid har sedan hon satte sig bredvid pratat i sin mobil hela tiden. Vånlig och trevlig. Ingen gapig typ. Borde inte vara något fel, men jag märker hur det tär på mitt nervsystem. Hon kom för nära helt enkelt. Som om hon hade lagt sin handväska och sin hårborste i mitt knä medan hon bytte strumpor eller borstade tänderna.

Det är för mig något intimt med telefonsamtal. Om jag absolut måste prata i telefon på pendeln ser jag till att inte sitta så nära någon annan. Tar man plats med ett mobilsamtal under en halvtimme är man en ljudtjuv. Så känner jag.

Däremot störs jag inte av ett gäng glade resenärer längre bort som pratar och skrattar och har roligt tillsammans, konstigt nog. 

Antingen har jag en antik världsuppfattning eller så behöver jag vara ledig.
Det lutar åt det senare…. Jag blir lätt ljudallergiker mot slutet av terminen.

Men nu är det helg och en vecka kvar till lånngledighet.
Kanske tål jag ”telefonsamtal av tredje graden” efter det….

Trevlig helg! 😊

image

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.