Nu!

Det är nu det börjar. Att ta sats under sommaren. Vila, resa, njuta och må bra, för att med full kraft ta sats inför hösten och ett helt läsår framåt. 

Så brukar det vara och så är det också i år – med ett undantag: För vår fina, älskade katt Miserere – kallad Misse – tog livet slut, när hon för en dryg vecka sedan gick ut i skogen och lade sig där och blev ”ett med naturen”. Vi tog ett gemensamt farväl tillsammans med vår andra katt Hanna, innan vi for in till veterinären i närmsta stad, som tog hand om henne. Det kändes fint och rätt men så oerhört sorgligt.

Att sörja en katt är lite speciellt. Sorgen kommer över en. Lite ordlöst, plötsligt närvarande.  Lite som katten själv.

Sådan var hon, vår katt. Drog sig tillbaka ibland. Hon gick in till sig, brukade vi säga när hon var inne i nåt av smårummen. Men ibland hann man knappt tänka, ”var är min lilla katt?”, förrän hon hade hoppat upp i knät och ville ha lite klapp och klang. Hon var skygg inför främlingar och hoppade upp på garderoben när vi fick besök. På landet kunde hon vara borta flera dygn om det knep. 

Men annars så när och kär, och tillgiven. 

Hon kom alltid tillbaka när man gick ut morgon eller kväll och ropade: ”Var är min lilla katt?” 

Alla gånger utom den sista kom hon tillbaka. 

Här slutar ett liv och börjar ett nytt.

… Eller… 

 ”Mitt i mitt, slut tittar en ny början ut!”

Det kan vara nu det händer om jag bara passar på tillfället. På jobbet har vi fått ny rektor, liksom biträdande rektor, med stark musikanknytning. Det känns som om det nästan finns en mening med det, efter att ha haft ett antal år med chefer med mindre intresse för musik i allmänhet, och för mitt musikprojekt i synnerhet. Jag drar inga växlar på det men för mig personligen känns det som om taket har höjts och mina steg blir lättare och bär mig vidare rakt in i höstmörkret…  😉 

Det bör tilläggas att hösten är min favoritårstid, förutom sommaren förstås. 

Men nu har vi haft rast och vila. 

Nu börjar det! 

Vad? Det återstår att se…. 

Vi minns Misse så länge. 💘 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.