En söndagsbetraktelse…..

Det finns så mycket att berätta,  så mycket att klargöra och förbättra i världen,  och så väljer vi detta…..


Vår senaste uppdatering kanske avslöjar oss? Själv lade jag nyss upp två bilder på mig själv på Facebook, som visade hur jag såg ut före och efter klippning. Intressant för vem mer än mig själv? 

Jag vet. Lite klädsam självinsikt bara…. 😉 


Oftast kan jag nuförtiden hålla mig från de värsta impulsstyrda handlingarna på nätet, men en och annan länk slinker med utan att jag vet ordet av. Det går av sig själv. Men som tur är är jag inte Amerikas president. Han hänger å andra sidan mest på Twitter, dit jag mycket sällan går. Men väldigt många andra gör det. 


Det känns som om vårt språkbruk sakta men säkert manglas och vittrar sönder  genom en ordförvandlingsfabrik så fort det har passerat Twitter och Facebook. Som om om ord och uttryck vore sig nästan lika – bara lite skruvade eller uttunnade. Ungefär som när vi har varit hos frisören. Någon har förvandlat något töntigt till något nördigt eller coolt, eller tvärtom, och vips fick du ett nytt ansikte och ny vy.


Kanske är det bästa med en egen blogg och ett eget uttryck, att du får hålla på i din egen lilla vrå. Och om du utgår från dig själv kan världen utanför hamna i fokus när du minst anar det. Hur vi än bär oss åt har vi alla ett litet fönster ut mot världen så vi kan se och höra vad som händer och sker. 


Är vi självupptagna – vilket vi nog alla är – vill vi åtminstone höra hur vi själva uppfattas. 

Är vi öppna till sinnet – vilket de flesta också är – kan vi ta in intryck som vi kan ha glädje och nytta av. 

Och har några av oss begåvning och förmåga att föra berättelsen vidare till nästa medmänniska, får dessa av oss föra den mänskliga historien vidare, som förvaltar och inte förvanskar orden och sanningen.


Vi har en bit kvar och vägen tycks längre än den någonsin varit. Men det måste gå! 

Here we come! 😊 

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.