10 dagar kvar – #Blogg100…. #90

Tiden går. Nu när jag är inne på det sista 10-talet dagar på #Blogg100, undrar jag vad jag egentligen har gjort. Det är som vilken nedräkning som helst. 

”Nu är det bara en timme tills jag slutar för dagen”, kan jag tänka på jobbet. De tidigare 5 timmarna har gått i ett nafs, precis som ett läsår gå som tåget, och 90 bloggdagar kan rusa fram. Men så var det den där sista lilla tiondelen. De sista veckorna till sommarlovet. Hur trögt kan det vara?

Att blogga är inte trögt eller tråkigt men att alltid komma med något av intresse varje dag…? Tror inte ens en författare eller krönikör grejar det helt och hållet. 

Jag tror att det blir sista #Blogg100 – omgången på några år. Mest för att spara på mig och mina visdomsord lite. 😉 

Det känns ju som om jag upprepar mig en aning. Kanske inte nutida bloggare märker men min ”gamla läsekrets” från forntiden känner nog igen ett och annat guldkorn…. 😉 

Å andra sidan besöker de nog inte min blogg så ofta längre. 

Egentligen förhåller jag mig nog till mitt skrivande ungefär som till matlagning. Man tager vad man haver….. Men använder man samma ingredienser tillräckligt många gånger, tappar de sin lyster och smaken kan bli lite fadd till slut. 

Det kanske inte är så många som har upptäckt mitt evighetsrecept än. Tag en berättelse och vrid om och vrid åt. Först tio varv åt ena hållet och sen 10 varv åt det andra. Se där! I ett nafs 20 bloggdagar.

Fast jag plockar lite här och där ur nutid, dåtid och framtid. Sen är kakan klar! 

Det kallas återanvändning eller recykling. 

Jag kallar det ”hållbar blogging”, med resurssnålt tänkande. Gamla tankar ska räcka hela livet. Ord får återanvändas men inte kastas bort. Ord är guldkorn, att förvalta till nästa generation. 

Tio dagar kvar att slipa på de väl utvalda gamla orden, eller på de nya som trillar in på textraden i ett oväntat skede. 

Om vi inte passar oss kan en helt ny berättelse passera. Vi kommer att glädjas och förvånas trots det nya ordslöseriet.

Men trots allt behöver vi ibland nya ord och nya röster för vi ska bli befriade från vår vanmakt och apati. För att det inte ska gå troll i det hela öppnar vi fönster och dörrar och släpper in frisk luft.

Kors i taket – då blir det drag. 

Korsdrag!

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.