Var positiv! #96

Men idag kan du väl vara lite positiv, tänker jag för mig själv var och varannan dag, när jag ska blogga. 

Och visst kan jag! Jag går ut hårt och tänker bara positiva tankar, men så är det som om någon liten elak rackare smyger sig in i texten och förvandlar den till någon slags domedagspredikan, om än klimateffekten, och än om brist på medmänsklighet bland politiker i synnerhet och gemene man i allmänhet. 

Men för var dag blir jag så trött på att tänka på mänsklig otillräcklighet och dumhet. Jag vill helt enkelt bara stänga igen och lägga locket på och låtsas som om det regnar. I såna lägen är det enda receptet att resa på sig för att ta en promenad och kanske uppleva något nytt.

Sagt och gjort! Vi gick visserligen vår vanliga promenad, men fick ändå uppleva en uppvisning av ”Queer Salsa” på den nya dansbanan, vi såg några nyligen kläckta sothöns-ulltottar nere i Årstaviken och fann en ny skogsväg bland alla kolonistugor. En givande promenad som i all sin enkelhet kan skänka nya, friska tankar åt en bloggare i bryderier över jordens resurser – mänskligt och totalt sett.

Jag ska tänka, att för varje otäck händelse finns det minst två eller tre positiva upplevelser. För varje elak människa finns det en uppsjö av snälla, roliga, kloka och kreativa människor. Jag kanske bara inte letar på de rätta ställena. 

Och för varje litet djur som blir illa behandlat av människor i djurfabriker, ska jag tänka på små ulliga nykläckta sothöns nere i Årsta. 

Vem blir inte uppiggande av sånt? 

Ha en glad kväll! 😊 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.