De sista flämtande andetagen…. #97

Ja, nu finns inte mycket mer att säga i det här #Blogg100 – upplägget. 

Jag behöver bara räkna till tre, så är sagan slut. Alla sagor har ett slut. Även denna.

Nu undrar jag: 

Vad har vi lärt oss? 

Vad vill vi veta mer om? 

Varför?

Nu är jag lite klurig, så jag ställer tre frågor som ingen kan svara på. Vi står alla inför några av livets svåraste frågor och ändå ägnar vi mest tankar åt det som påverkar oss mest för stunden. ”Vad ska vi äta till middag? Ska jag cykla eller ta bussen till jobbet? Har vi vitlök hemma? Borde jag åka förbi min gamla mamma på hemvägen? Ska jag vara ekologisk och hållbar och köpa rätt fil, rätt aubergine, rätt tomater, eller kan jag passa på auberginenerna? De är ju svindyra!” 

Nästa val är semestern. Den går ju åt pipan vad gäller klimateffektiv hållbarhet. Det går inga tåg på rätt tid och på rätt plats. Att cykla tar för lång tid, speciellt om vi ska få kattvakt. Och buss? Jag tvivlar. Inte direkt klimatsmart, gissar jag. Återstår en veckas charter till Grekland. Tja…. Där är i alla fall varmt redan, så det räcker. 

Nej, jag ska inte resa till Grekland. Men tankarna går ju. Vad ska vi välja, och inte? En del har kanske inga kval alls, men det är nog få av oss i västvärlden som bara kan rycka på axlarna när alla polarisar har smält och planeten är på upphällningen, och säga att, ”skyll inte på mig – jag betalade i alla fall flygskatt”.

Eller så kan vi skylla på det. Det kanske kommer mycket gott ut av det. Nya innovativa uppfinningar inom teknikområden. Kanske ett annat flygbränsle… 

Hoppas bara att allt det goda kommer i tid!

Annars är vi illa ute. 

Men det tänker vi inte på nu. Det blir så tråkigt. 

Ha en fin ”svenska flaggans dag”, som det hette på den gamla goda tiden. 😉 

Nej, ingen flagga och ingen hållbar framtid så långt ögat kan nå, men himlen är oskyldigt blå…. 😉 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.