Rapport #3Bloggboken

Idag var det utflyktsdag. Men tyvärr sov vi så länge så att det blev inte någon heldagstur precis. Men vår vanliga promenad blev i alla fall längre. Från tull till tull. Och vädret var med oss. Och änderna blev glada. Från när och fjärran kom de simmande när gammalt bröd utdelades. Änder i motljus…. Vilken stämning!  😉 

Min nätverksamhet har varit god men inte mycket mer än 45 minuter på Facebook och Instagram, sammanlagt, tror jag. 

Istället för att kasta mig i soffan för att försjunka i sociala medier, efter promenaden,  kastade jag mig över papper och penna för att klottra ner en text till låt, som hade börjat mala i min skalle under promenaden. Låten råkade jag hitta på Dropbox här om dagen, när jag letade efter andra filer till mitt projekt. Jag gjorde låten när jag var musiklärare för många år sedan, med en text om att sommaren var över. För fem år sedan skrev jag en ny text till låten och spelade in kompet. 

Förra fredagen när vi ”hoppade för klimatet” med Greta Thunberg, och ”skolstrejkarna” hjälpte till att hoppa, tänkte jag ju att man borde ha musik att hoppa till så att vi kunde hoppa lite mer samtidigt och helst i takt. Så idén har funnits där men föll på plats först när jag hittade låten, inspelad och klar. Återvinning! 😊 

Utan övrig jämförelse, har jag hört att själva Johan Sebastian Bach återvann sina gamla hits i nya verk. Med nya texter, eller kanske omarrangering för andra ensembler och instrument, stuvade han om bland sina alster. ”Nöden är uppfinningarnas Moder”, som det heter. 

Jag måste fila lite mer på texten, men om det blir bra så kommer den snart att ljuda på ”en plats nära dig”…. 😉 

Hett stalltips! Den kommer att handla om ”Hopp för klimatet”. 

De här första tre dagarna av ”mitt nya liv” har redan känts som en liten vinst. Att avstå tid för en sak och att ge tid för en annan, innebär inte bara att man hinner med fler saker, utan att man också öppnar upp för det lite mer oväntade. När man bara frångår sina vanor det allra minsta, bryts ju också tankemönster. Spännande!  

Kanske att hela mänskligheten kan göra på liknande sätt? Om man bara ändrar en dålig vana hos en människa, kan det leda till konsekvenser för många andra vanor….Och andras vanor? Som en domino-effekt. Vem vet hur det kan sluta?

Nu är det emellertid slutbloggat för idag. 

Vi ses en annan dag….. Hoppas jag! 

😊 💕🎶 🌍 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.