#kulturtanteri, #8Bloggboken 

Av någon mystisk anledning gick hela gårdagsbloggen upp i rök, som kanske någon vaken läsare uppmärksammade? 

Det var nog lika bra det, men det konstiga var ju att allt försvann utom rubriken, när jag publicerade. Man ska ju inte gråta över spilld mjölk, heter det ju, och det gör jag inte heller. Bara att göra om och göra bättre. Ibland har jag på känn att sådana där saker inte bara händer utan anledning. I själva verket var jag inte helnöjd med gårdagens text, så det löste sig ju av sig själv…. 😉 

Om flitens lampa lyste igår, har dagen varit fylld av kultur. Hittade i morse en annons på mailen….Eller Facebook? Det handlade i alla fall om invigning av det nya ”lilla kulturhuset” som skulle invigas idag. Fri entré och soppa + diverse framträdanden, tal, musik, litteraturläsning, och upptåg. Som gjort för äkta kultur-tanter! 😊 

Det stora kulturhuset ska ju renoveras under ett år så all verksamhet kommer spridas ut i Stockholm på diverse scener runt om i staden och utanför staden. Just ”Sopp-teatern” som i år fyller 30 år, ska förläggas till den nya lokalen, ”Under Fontänen”, som invigdes i dag. Där finns också bibliotek och Lava för ungdomar, mm. Det ska bli riktigt roligt att följa! 

Susanne Jangfeldt, som är ny teaterchef sjöng och presenterade det hela. Vilken stjärna hon är! 

Philip Zandén och Helena Bergström var värdar och visade runt och läste texter. De visade också prov på stor improvisationsförmåga då det kom ungefär dubbelt så många som de hade räknat med, så hela programmet fick göras i två omgångar i all hast. Mycket underhållande alltihopa. Trots att man är nybliven pensionär, känner man sig ung på nytt vid sådana här tillfällen. 

Och det verkade också Helena Bergström göra. Hon påminde sig själv och oss om det som kallades Teatersport förr i världen, och som handlade just om improvisationsteater….. Och vi påmindes om hur bra vi har det i Stockholm och i Sverige, med en kultur som ska vara till för alla och inte bara några få. Än så länge…. Det gäller att passa på och njuta! 

Utan kultur stannar Sverige…. åtminstone allt vad #kulturtanteri heter! 😉 

😊 💕 🎶 🎭 📚 

Ha det gott! 

(PS – ett bra husband var det också, som kommer att uppträda tillsammans med hemlig gäst varannan onsdagskväll. Tyvärr kommer det att krocka med repetitionstiden för vår egen orkester, men man kan ju inte få allt…. 😉…  DS)

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.