Ny vecka – nytt veckobrev!

veckobrevforfuture #vecka272021

Hej alla Planetskötare!

Mitt i högsommarvärmen har vi farit in till stan. Det var dags att ta sig till Mynttorget och Gustav Adolfs torg, där den ”vuxna” motsvarigheten till Fridaysforfuture – #peopleforfuture – numera håller till och ”klimatstrejkar” på fredagar 11.00 – 13.00.

Ett par från Södertälje var på Mynttorget för första gången, och några av ungdomarna var också där. Och vid Operan, på andra sidan riksdagshuset träffade jag fler kära bekanta. Mitt i stan och mitt i sommaren finns det alltid möjlighet att mötas i denna fråga, och även om det just idag känns avlägset med ett demonstrationståg för klimatet, på 60000 personer i centrala Stockholm, så som det var hösten 2019, kan det ändå kännas hoppfullt att möta likasinnade någon timme en gång i veckan.

Under året som gått har vi ju demonstrerat hemma på kammaren en och en i en #ClimateStrikeOnline, men det är ju alldeles tydligt att ensam aldrig är stark, utan det vi måste göra är att bilda opinion och visa makthavarna att vi är många, och det kan vi ju bara visa tillsammans. Samtidigt var det ju Greta Thunberg som ensam satte sig utanför riksdagshuset inför förra riksdagsvalet, och se så många som har följt hennes exempel.

Nästa val närmar sig med stormsteg, och det ser ut som en uppförsbacke nu, men med Greta som exempel, kan vi se att mycket kan hända på ett år. Tyvärr, får man säga, att händelserna i Tyskland och Belgien, med alla översvämningar, liksom värmerekorden i Kanada och USA, kan tjäna som väckarklockor, och kanske inte ens de mest ”klimatskeptiska” längre kan säga att ..”vi såg det inte komma…” ? Det är ju sorgligt men sant, att det är svårare att känna empati och solidaritet med andra, ju längre bort från din egen hembygd de bor…. Men Tyskland kan kanske kännas skrämmande nära.


Min katt strejkar från strejken hemma i lägenheten.
”Ska det bli varmare än så här, matte? Då vill Inte jag vara med!”
Ja, redan vid en grads uppvärmning ser vi alltså katastrofala effekter av den globala uppvärmningen. Det är för mycket – inte bara för katten….

Trevlig helg!
🙂♥️🌞🥵😿🌍🌎🌏

FightFor1Point5

FridaysForFuture #FightClimateInjustice #catsforfuture

Lämna en kommentar

16 juli, 2021 · 21:42

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.