Fortsättning följer på ”veckobrev for future”…

Fortsättning på #veckobrevforfuture #vecka422021

Hej alla Planetskötare!

Idag fortsatte vi klimatdemonstrera som om inget hade hänt på Medborgarplatsen med #SaturdaysForFuture .
Det är skönt med eftersnack och möten med sina likasinnade klimatvänner. Det var fantastiskt med den stora Globala klimatstrejken igår, att känna att vi återigen kan samlas många för denna gemensamma sak. För tiden är knapp.

Efter pandemin känns det som om vi måste börja om från början igen med att mobilisera och bilda opinion för att agera och påverka makthavarna. För två år sedan var vi 50-60000 på klimatdemonstrationen i Stockholm och igår var vi 6000. Vart tog all de andra tiotusentals demonstranterna vägen? Mycket mer skrivs och pratas om klimatet i media nu än för två år sedan, men… Det finns så mycket motstånd kvar och förhalande av viktiga åtgärder bland ”klimatfördröjarna” att man undrar om det någonsin kan vara möjligt att vi hinner innan det är för sent. Men Greta Thunberg sa igår att hon aldrig kommer att ge upp, så hur skulle vi kunna göra det då?

Vi måste fortsätta backa ungdomarna och även varann för att orka ha kraft att fortsätta. Då blir det bra med en värmande och stärkande fika efteråt i i goda klimatvänners lag…och idag även några ”importerade släktingar” från Linköping… 😏 Och några uppmuntrande ord från en äldre dam med rullator håller också ångan uppe på en ”klimataktivist”… -”Tack för att ni kämpar för klimatet i kylan”, sa hon och gjorde tummen upp. Det är lika värmande som en kopp kaffe på fiket, om inte ännu varmare…rent av ”hett”…😏

Ha en fortsatt trevlig helg!
🙂♥️🌍

PS Bilder från igår hittar ni under hashtaggen #veckobrevforfuture

#FridaysForFuture #unitebehindthescience

Lämna en kommentar

23 oktober, 2021 · 15:45

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.