Omstart, omställning och o-mikron…

”Har du haft o-mikron?

”Ja, jag har aldrig haft någon mikro”…..

Ja, ni fattar… det blev en liten omständlig ordvits. 😏

Men sanningen är att jag har aldrig haft någon mikro. Ej heller omikron, enligt pcr-test. Men det här inlägget skulle egentligen handla om att vi borde ställa om och starta om efter och inför oron för vår  världs stora kriser – pandemi och klimatkris.

Men om ingen vill eller anser sig kunna ställa om? Några både vill ställa om, men har få möjligheter. Andra som kan, vill inte förändra någonting.

Kanske måste vi ändra tänkesätt först och främst? Med ett litet bindestreck mellan ”o” och ”mikron” känns det ju genast lite mer positivt än en virussmitta ….

Inte min mikro…😏

Gör om det negativa till något positivt, och du känner dig plötsligt lite glad och inte sjuk alls av något trist virus. Det enda du lider brist på är en elektrisk pryl, men det kan ju ändå innebära något positivt i den kommande omställningen mot ett mer energisparande samhälle.

Jag vet att många stressade barnfamiljer inte skulle klara sig utan en mikro, vilket är förståeligt. Men det vore väl mer positivt om vi kunde ställa om samhället så att barnfamiljer inte behöver stressa och skaffa sig allehanda tidsbesparande, men energislösande prylar som efterhand blir allt mer oundgängliga i var mans och kvinnas hem. Om människor inte skulle behöva jobba livet ur sig för att kunna ha ett någorlunda fungerande hem, och en dräglig tillvaro till vardags, skulle flera av oss kunna välja bort många prylar som gör våra liv lättare att leva, kortsiktigt, men som bränner ut såväl våra kroppar, som vår ”jordkropp” på lite längre sikt.

Men hur ska då denna omställning gå till?

Ja, det bör vi fundera på redan idag, för att kunna göra en omstart, senast imorgon….

Med eller utan omikron eller o-mikron… 😏

Och nej – vi behöver inte gå tillbaka till stenåldern. Det räcker att gå tillbaka några decennier. Ska vi säga 80-tal? Då var jag i 30-årsåldern, och det var nog mitt livs bästa period, då jag personligen gjorde en omstart. Så om var och en ställer om till den bästa tiden i livet, och gör en omstart därifrån, så blir det säkert inte sämre. Och tänka att ”vår bästa tid är nu…..”

Det kan jämföras med att starta om datorn i ”säkerställt läge”, eller vad det nu heter…. När jag fick hyrköpa min första dator för 20 år sen – genom jobbet – var det hemmets första. En gång i början blev skärmen alldeles svart när vi startade datorn och ingenting hjälpte. Då tryckte vi på off-knappen, och blev så rädda för vad som skulle hända så vi sprang in i ett annat rum. Jag vet inte vad vi trodde skulle hända. Att den skulle explodera? 😁 Men vi vågade i alla fall inte starta om den på flera veckor. Men när vi väl vågade gick den igång som om ingenting hade hänt.

Och så är det väl i levande livet också. Förändringar och omställningar är alltid läskigast innan, och sen säger man oftast att, ”vad var vi så rädda för”?

I dagens läge skulle jag vara räddare för en ”o-omställning” – och vad det skulle innebära för oss alla – än för omställning och omstart.

Nej – Omikron, åt fanders och o-ron för den, likaså! Men o-mikron kan vara bra att ha haft – eller inte… 😏

Slut på dagens ordklyverier… Tjingeling!

🤒😷🖥️🏁👨‍🍳

Lämna en kommentar

19 januari, 2022 · 19:14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.