Film är bäst på bio ?

.
Ja, det blev en bio-helg. Två bra filmer. Den ena bättre än den andra. Dvs, Darling var bättre än Nina Frisk. Kanske berodde det tyckandet på att vi såg Darling först.
Hursomhelst måste jag säga att det där uttalandet om att "film är bäst på bio" är en ren underdrift. Inte bara film är underhållande utan även biobesökarna själva.
Båda dagarna var det eftermiddagsbio som gällde. Vet inte om folk är så mycket piggare och påhittigare dagtid. I alla fall var det en besynnerlig omplaceringsröra som utbröt i lördags strax innan filmen skulle börja. När vi kom och skulle inta våra två plateser på rad 6, var det nästan tomt på raden. Några satt lite löst spridda och en kvinna satt på platsen jämte våra. Hon frågade vänligt om hon satt på våra platser. Hon hade fått plats på någon av de tomma bänkraderna längst ner och tyckte det var för nära. Nej, det gjorde hon inte. Men efter hand fylldes det på och till slut fanns det bara en plats till bredvid henne. Då kom en mor och en dotter och såg rätt förgrymmade ut och mamman hävdade att det var deras två platser, kvinnans och den tomma bredvid. Hon flyttade då till andra sidan om oss, där det också fanns två lediga. På den sidan satt det en dam längre ut som hade följt förloppet intresserat. Nu började det bli fullt på rad 6 och vi trodde allt var frid och fröjd, men då kom en man och en kvinna som vid radens yttre ända stod och spejade och kunde konstatera att de där platserna där mamman och dottern satt, det var minsann deras. Dottern hade visst hävdat det hela tiden, att de hade tagit fel, men mamman hade envisats. Ja, då flyttade de sig till andra sidan om oss, där den första felplacerade kvinnan satt. Samtidigt visade det sig att några på raden bakom också hade satt sig fel från början och de hade sina egentliga platser där den vänligt inresserade damen längre ut satt. Man trodde faktiskt hon var utan skuld, men hoppsan vad man kan bedra sig. Så nu var halva biosalongen ute och promenerade för att hitta sina riktiga platser, och vår "första" kvinna var vid det här laget rejält irriterad och sa ganska högt:
 
"Tänk att det måste vara så jävla noga var man sitter" !
 
Och kvinnan och mannen som hade tagit mammans och dotterns plats fast det egentligen inte var mammans och dotterns plats, satt och muttrade om "att folk bara kan med"…osv, men till slut sa mannen till henne lite bryskt:
 
"Nu får du väl sluta. Jag förstår inte varför du vill gå på bio överhuvudtaget om du bara ska sitta och reta dig på alla andra".
 
Då blev hon tyst och filmen kunde börja.
 
Ja, det var det lilla förspelet….men det var inte slut med det…..
 
Dagen därpå var det lustigt nog ingen som hade satt sig på fel rad. Vi blev rätt förvånade över det. Däremot kom det in en familj, med mamma, pappa, barn, som fångade allas vår uppmärksamhet. Inte för att det var något fel på dem men för att barnet, flickan ifråga, var så liten. Kanske bara 5 eller 6 år. Då satte herrskapet bakom oss igång att diskutera huruvida filmen var barntillåten och om det verkligen var lämpligt, osv. Vi hörde pappan ibland säga till sin dotter att snart börjar nog filmen. Men inte då !!!  Efter evighetsreklamen (vi hade ju dessutom sett samma dagen innan) blev det ett antal trailors och reklam om kommande filmer, och när alla tyckte att nu är det väl dags, ändå….började en ny trailor, trodde vi…otextad var den och passade inte alls in i formatet på den lilla biografen vi satt på, så det kunde ju inte vara den riktiga, fast oriktiga filmen ? Plötsligt reste sig en kvinna och gick med bestämda steg ut till biovaktmästaren, som efter ett tag kom in och ursäktade sig. Det var fel film, förstås. Om vi bara orkade vänta lite så skulle de leta rätt på Nina Frisk. OK. Det var ju bra för då fick den lilla flickan möjlighet att gå på toa med sin mamma. Ytterst på deras rad satt en äldre kvinna som hade väldigt svårt för att resa sig och vi såg framför oss hur knöligt det skulle bli för henne när toalettbesökarna sen skulle komma tillbaka medan den riktiga filmen hade börjat. Emellertid hann de tillbaka med god marginal. Alla började skruva på sig. Kanske de inte hittade filmen ? Men till slut rullade det igång…och vad fick vi se ? Ytterligare trailors med andra filmer som skulle komma snart. Och slutligen var sanningens minut inne.
"Håll tummarna för att det är rätt film nu", sa vi till varann.
 
Och det var det !
 
Rackarns, vilken tur för SF !
 
Men roligt var det ! Fast jag skulle hellre kalla det för film med teater som förspel. Och tur att vi slapp ytterligare en dos med reklam i alla fall.
 
Men gå och se Darling ! Absolut rekommendation.
Däremot vet jag inte om ni ska vänta med att se den till den kommer ut på DVD. Beror på sinnesstämningen, kanske. Eller er personlighet. Nu är ni i alla fall förvarnade om vad som kan hända på bio. Eller att det kan hända nåt. Och då är det inte själva filmen som alltid är mest uppseendeväckande.
 

8 kommentarer

Filed under Underhållning

8 responses to “Film är bäst på bio ?

 1. Unknown

  Jag håller med…film är bäst på bio…med en jättebytta popcorn till….det är grejer det…:)
   
  ***KRAM FANCY***
   
   
   

  Gilla

 2. jojjo

  Hej! Vilken fin bakgrund du har!!
  Nej inte så mycket nytt på min front…livet rullar på…
  Tack för biotips, hittade just presentkort på SF!
  Må väl!
  Kram "flatan" hehe, knasfian!

  Gilla

 3. Eric

  Den enda film som jag såg i helgen var Bröderna Marx i Vilda Västern på DVD. Film utan levande teater. Skall hålla utkik efter filmerna du var och såg.

  Gilla

 4. Eva

  Film är bäst på bio om man har råd och klarar folket (oftast är jag för osocial för det). Sen kan jag inte låta bli att moffa i mig popcorn och godis när jag går på bio. Det är ju lite dumt. Fast så ofta blir det inte bio. Vi måste ju först och främst åka rätt långt för att ta oss till en biograf.
   
  Det kan vara underhållande med sådan \’teater\’ som ni fick bevittna. Jag brukar mest bli illa berörd, ofta hamnar jag mitt i också, måste köra bort folk som sitter på våra platser eller sånt, det kan förstöra hela filmen för mig sen.
   
  Jag tror det får bli dvd-film i min ensamhet istället… Jag kan krypa ihop under en filt och se ut precis hur jag vill och sörpla te till…

  Gilla

 5. Unknown

  Hej…
  Vill tacka från MR X och mej för dina gratulationer på min sida… 🙂
   
  ***KRAM FANCY***
   
   
   

  Gilla

 6. U

  Ja så det kan bli!! Tack för rolig text – jag skrattade högt! Själv har jag inte varit på bio på länge fast jag såg att det finns någon slags kombinerad teater -bio i ett samhälle en bit här ifrån. Som tur är – kan man titta på SVT på nätet!! Syns snart! //Baderskan

  Gilla

 7. BeJi

  Hejsan. Nej det var inte Multikulti. Jag kommer inte ihåg vad skivbörsen heter (kan inte hålla rätt på alla ens fiskevatten), men den låg på Högbergsgatan – ganska nära Katarina kyrka. Lär dock återvända – om inte annat för att sambon sagt att hon gärna vill ha fler Vysotskij – och han kan man ju inte få för mycket av. Hittade för övrigt i dag i en bokhandel i Skärholmen Vysotskijs översatt till svenska – i nytryck – med en ypperlig bilaga bestående av Fria Proteaterns gamla LP med Vysotskij-sånger i efterlängtad CD-utgåva. Jag hade den plattan på kassett en gång i min ungdom och spelade själv några av Vysotskijs visor som tonåring. Det var med andra ord ett kärt återhörande. Stockholm är för resten ganska litet – en av mina lärarkollegor på jobbet är dotter till en av medlemmarna i Fria pro …
   
  Jag har för övrigt varit väldigt mycket på bio under det senaste halvåret – en ny trevlig vana. Bio är alltid trevligt i fint sällskap – på egen hand tycker jag dock att det är lite trist. Bästa filmen i år: Edit Piaf!
   
  Glada hälsningar.
  /Bj.

  Gilla

 8. Anna-Lys

  Hade nästan glömt hur intressant skådespelet innan filmer börjar äro. TACK!Går allt för sällan på bio, antar att det beror på det där med tids- och rumsdiciplineringen. Jag vill helst göra vad jag känner för när jag ser film, vilket ibland betyder fötterna upp och ibland kurra under filten, ensam eller tillsammans. Ett glas gott vin eller kaffe.< Trevlig Valborg >\’

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s