Ja, vad vill jag säga ?

 
Ja, vad vill jag ha sagt ?
 
Att vissa är svåra att förstås sig på och andra inte ? Att några är dumma, andra inte ? Nä, inget sånt. Bara att våra förväntningar på varann styr vår tolkningsvilja och förståelse. Och där är vi alla lika goda kålsupare, skulle jag tro. Även om jag vill tro gott om alla och inte vill ha förutfattade meningar om någon är det allt väldigt svårt att tänka bort vem det är man besöker, alternativt får besök av. Och det är ju förstås mänskligt, men ändå vill i alla fall jag sträva bort från fördomar och gängse uppfattningar om mina medmänniskor URL såväl som IRL. Men lätt att säga, ja…
Har besökt några andra bloggtillhåll och märker hos många ett betydligt hårdare ordval om någon ogillar den andras åsikter, typ:"Är du dum i huvet, eller", och andra intelligensbefriade uttalanden. Märker att jag har lindats in i en ganska vänlig atmosfär här på spaces. Och blir bestört av att människor som aldrig har träffats förut kan vara så arga på vilt främmande människor. En del har inte ens läst färdigt i den blogg de har besökt utan går igång på första stavelsen.
Så jo…det är nog det jag vill ha sagt…Att försöka läsa en blogg förutsättningslöst och läsa det som står skrivet och tolka det som står och inte det man tror sig läsa. Men det är ju också lättare sagt än gjort 😉
 
Ha den bästa helgen ni kan !

5 kommentarer

Filed under Tid

5 responses to “Ja, vad vill jag säga ?

 1. Eric

  Jo, det är ju sant.
  Men jag blir onyanserat arg på att det tar så lång tid att komma in på din blogg.
  Och visst är det en grodpöl, ingen sälta alls. Men jag har förstått att dom som bor där gillar sitt vatten. Och Stockholm är vackert med sitt vatten. Och Göteborg är en väldigt liten storstad. Stockholm är en liten storstad. London, Paris och Barcelona är storstäder som jag har besökt.
   
  Jag är inte så jätteförtjust i storstäder.

  Gilla

 2. Anna-Lys

  Jo visst är det illa här och där …fast nog är det mer kränkande om någon skriver "hej tjoflöjt"i en djupt allvarlig blogg?Å andra sidan får man skylda sig själv om man uttrycker sigså att man knappt förstår självnär man leker med det omedvetnaför att själv få syn på sitt inre.Onda ord som kastas ut i eternanonymt får nog ses mer som enprotest och projektion för attbli av med sina egna demoner.OM inte annat är det lättare attstå ut med dylika beteendenom man inbillar sig att det ärså det förhåller sig i den okände andres värld ;-)(( kram ))< Anna-Lys >

  Gilla

 3. Eric

  Den här gången gick det lite lättare att komma in här. Så nu är jag på bättre humör. Stockholm är en fantastisk storstad som ligger vid ett vatten som inte alls är någon grodpöl. Och Göteborg är en charmig liten storstad. Jag har varit ute i Botan och njutit av blommor och promenad. Och nu har jag en del jobb att göra tillsammans med min dator. Så jag skall inte vara här. Hejdå!

  Gilla

 4. Nicholas

  Hej. Det finns ju accepterade etiska regler för webpublikation. Diskutera sak – inte person. Svara på frågor. Håll dig till ämnet etc. När vi ser brott mot dessa regler, blir vi mer eller mindre upprörda. I samhället finns ju också fotbollshuliganer, som ropar: "djävla sillstrypare". Det är oetiskt, men jag vet inte hur man får bukt med det. I cyberspace har vi en möjlighet som kallas moderation. Jag är för dylik. Otidiga kommentarer i min blogg eller i mitt forum, står ju på min ägandes sida, och jag har rätt att avgöra vad som ska stå där. Argumentet mot, är att det tar lite tid innan ett inlägg publiceras. Om det pågår en diskussion, så känner antagligen moderatorn debattörerna. Han kan då låta dem debattera fritt. Som överallt i samhället handlar det om förtroende. Jag låser min dörr, därför att jag inte litar på alla människor. Att en plötsligt uppdykande anonym kommentator skulle ha mitt fulla förtroende, är osannolikt.
  /Rolle
   
   

  Gilla

 5. Anna-Lys

  Minns inte riktigt … moderation är väl inte en möjlighet som erbjuds i denna kontext (Space Live). I alla fall var det på den gamla ogoda tiden en av de alldra största anledningarna för mig att byta till Blogger. Som föregående talare säger: det är bloggaren som utåt sett får stå till svars för de kommentarer som existerar på dennes sida. Tycker det verkar som om de flesta glömmer bort att vi har redaktörsansvar, precis som vanliga tidnings/publikationsutgivare. MSN har ju i likhet med andra portaler skrivit sig fria från ansvar då vi vid inträde i "publicist-föreningen" skriver under på dessa ansvarspunkter och regelverk. Här får vi sätta känslor åt sidan och ta ansvar att radera inlägg "by the book". Så problemet är egentligen inte ett problem, utan ett val. Ett val i meningen om man vill vara fri (dvs moderera) eller sitta vid datorn och redigera dagarna i ända! Eller rättare; dygnet runt främst  under helger, när folk  har hällt i sig mod, elakhet och dumdristighet. < Anna-Lys > 

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s