Språkproblem ? Njet !

 
Det kan verka som om jag personligen har problem med språkbruket på nätet, men "Njet", "icke, sa Nicke", inget sånt. Hittills har jag inte sett något inlägg på min sida som jag skulle vilja radera eller som jag känner mig kränkt av. Möjligen kan jag ibland förvånas över att det jag ville säga inte gick fram till mottageren men det är ju snarare min brist på tydlighet, än någon annans brist på förståelse, som jag ser det. Ja, det är  klart att om jag alltid skulle känna mig missförstådd, skulle det nog vara hög tid för mig att lägga ner hela bloggverksamheten, men så är det gudskelov inte. Och det är väl just det här jag vill åt. Hur intressant, men också knepigt det kan vara med kommunikationen i och utanför nätet. Nätets fördelar respektive nackdelar, och hur vi verkligen når varann, och om…..och det gör vi ju för det mesta. 
När jag började blogga slogs jag verkligen av hur trevliga alla var mot varann, vilket gjorde mig glad, för det bekräftade inte någon slags föreställning jag hade om umgängesvanor på nätet. Och det är klart att avarter ser man ju efter hand här liksom överallt annars. Men jag trivs med klimatet och med er som kommer på besök. Tro inget annat !
 
Jag kanske bara gör ett problem av något som inte egentligen är ett problem, utan bara lite allmänt filosoferande om hur vi, mänskligheten i stort, kan och vill kommunicera med varann, och var och när det sker och när störst missförstånd uppstår. Om det verkligen gör det ? Det kanske det inte gör. Bara jag som har missförstått alltihopa.
 
Ha en bra vecka, kort och gott ! För kort lär den bli för många…..
 
(Och om jag känner er rätt så förstod ni att jag menar arbetsvecka, vilket ju är eller skulle kunna upplevas som kränkande för alla som inte har ett arbete. De flesta uppfattar det säkert bara som en fras som inte behöver förklaras…såvida man inte har Aspbergers syndrom, förstås, för då står orden för just bara det de betyder. En Vecka är en vecka, rätt och slätt..varken kortare eller längre än någon annan. Så…ja…hur man än uttrycker sig så lär man exkludera många läsare som av olika anledningar inte förstår språket, eller koden. )

10 kommentarer

Filed under Mänskligt

10 responses to “Språkproblem ? Njet !

 1. Benedictus

  Ibland känns det som om du förstår mig lite för bra, vissa gånger när det inte var meningen att alla skulle förstå. Fast jag kan ju missförstå din förståelse. Och ibland känns det som om jag förstår dig. Men det är något i ditt inlägg som jag inte förstår. Vad är en arbetsvecka? Låter jobbigt.
  Om veckan nu är så kort så är det väl bäst att jag önskar en trevlig helg redan nu då, så att jag hinner med det. Så stressigt det blev nu…
   
  Der Schwartze
   

  Gilla

 2. Anna-Lys

  He he :-)Kära MillRoll … Ni talar som en sann pedagog … eller? ;-)Ett öitet tankeexperiment:Har man Aspbergers om man inte är religiös?("en vecka är en vecka");-)< Kramizen >

  Gilla

 3. Anna-Lys

  Såg det där "med Muserande Vin" nu först :-DKUL!!!!

  Gilla

 4. Eric

  Min erfarenhet är att det blir problem om man på allvar vill diskutera något. Då måste man träffas face to face. Då ökar chanserna för att det ska bli någon progress i diskussion tusenfalt.

  Gilla

 5. Nicholas

  Det var en bloggare som hade ett test för Aspergers syndrom på sin sida. Jag tog full pott. Det är kul med dylika fylleriformulär. Så gillar jag dina bilder. Hoppas du fortsätter publicera dem.

  Gilla

 6. Unknown

  Tycker faktiskt att det inte gör något om man blir missförstodd ibland, bara det är ett snällt missförstånd. Då tycker jag att man kan tänka att det inte gör så mycket att man inte just fick fram sitt budskap utan det är ändå roligt att man har rönt ett visst intresse och att  den som skriver är intresserad av vad jag skriver även om det blir lite annorlunda vinkel än vad man tänkt. Förstår du vad jag menar 🙂 ?
  Önskar dig en fin långhelg
   

  Gilla

 7. Anna-Lys

  Ärligt talat, ibland är det lite roligt att låtsas missförstå,speciellt om man tror sig veta att den viktiga Andre,känner sig trygg med att man förstått. Själv tror jag att man endast kan "vinkla" innehållet om man faktisktförstått själva kärnan, inte alla nyanser förstås, de ärohelt subjektiva.När det gäller bloggklimatet är det A och O för utveckling.Kanske bör en och annan vara lite försiktig med vilka mancyberumgås med, om det påverkar ens inre klimat på ettkokande eller nedisande vis bör man ligga lite lågt, tror jag.< Anna-Lys >

  Gilla

 8. Aniara

  Jaa, jag vet inte jag. Visst vore det skönt om vi människor kunde låta bli att missförstå varandra hela tiden. Fast tror npg inte att det verkligen är möjligt. Det vi bär med oss i bagaget är svårt att komma ifrån och det färgar nog ganska mycket hur vi "läsaer" av vår omvärld. Det enda vi kan göra är väl att försöka lära oss att tänka efter lite, kanske försöka mental pröva den andres "skor" en liten stund – innan vi kastar oss över det sagda/skrivna och börjar missförstå det.
  Eller nåt sånt.
  Vet inte, har lite tappat boggsuget själv det senaste. Har väl inte så mycket att säga just nu.
  Men det kommer säkert tillbaks.
  Ha en bra helg nu!

  Gilla

 9. Anna-Lys

  Det Aniara sägger om våra medhavda ryggsäckar  håller jag med om till 100%!< Anna-Lys > 

  Gilla

 10. tg

  Tack för dina fina ord.
  Hm…har nog förstått att det är min stil du … musiken …
  Kate Lesinger sjunger även på nästa låt, Neverland …
  Kommer inom kort eller så.
   
  Jag … är väl inte den bäste på stavningar osv men …
   
  Så här är det för min egen del & Spaces.
  Jag är glad om någon vill skriva hos mig.
  Själv är jag en smula dålig på att ge tillbaka.
   
  Det fanns en gång en tid då jag tyckte att Spaces och livet var lite mer …
  Idag …
   
  ~i~ Kramar ~i~
   
   
   
   

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s