Far och flyg !

 
 
Far och flyg !
 
Man hinner med mycket på ett och ett halvt dygn om man ger sig den på det.
Sambosläktens sommarställe ska säljas och möbler skulle fördelas och fraktas iväg. Mycket redan gjort förstås, men annat blir kvar ett tag till. Svågern hade hyrt skåpbil på fredagen för att köra till sitt landställe med några av grejerna och vi hade hyrt på torsdagen och fredagen. Vår bil var väl i minsta laget för att få med både hans och våra grejer in till stan där släkten bor. Det såg rätt hopplöst ut ett tag, men med lite omstuvning och isärskruvande gick det bra. Sen körde vi till svärmor med alla grejerna inlåsta över natten. Nästa morgon var det ompackning till skåpbil nummer 2. Den skulle vi ha haft dagen innan. Rymlig som en balsal. Fast det är ju alltid kul med problem när det går att lösa. Och våra fåtöljer och skåp fick också lite mer space. Och trädgårdsmöbler hade vi fått av bara farten. Och vart skulle de ta vägen ? Inte har vi plats hemma för dem. I källarförrådet får vi knappt in en mössa till, ens en gång. Efter lite konfererande kom vi på att vi kunde ta en omväg förbi mitt "släktland"…fast ingen karta hade vi med….men vi gick på känn….visste att det fanns en färja på vägen och en serpentinväg. Tja…det gick vägen, men så brast uppmärksamheten en aning och vi for ut på fel väg….och missade genvägen…..missade säkert en kvart. Bilen skulle vara återlämnad i Stockholm kl 17.00. Tankad och klar. Lite stressigt ! Men vi hivade ut möbler och grejer som skulle dit. Systerdotter med familj var där och ställde genast upp möblerna. De utföll till belåtenhet, även om de inte var direkt stilenliga. Men de föll i god jord eftersom de gamla hålller på att falla isär…Vajert….och så hem med skåp och fåtöljer, packa ur….dra skåpet på en matta till hissen och upp med allt..sen var klockan tjugo i fem och allt stod i farstun. Sambon drog iväg med skåpbilen som skulle till andra änden av stan.
Och jag började baxa in allt. Och så var det bara skåpet kvar. Ska jag vänta så vi blir två om det eller ska jag dra in det själv ? Jag gjorde det själv. Visste var skåpet skulle stå, så det var bara att dra in det. Lyfta varje benpar över tröskeln och sen på plats. Mattan fick jag också undan.
Och så måste katterna nosa in allt nytt och markera revir. Det tar en stund. Men Hanna var snabb på båda fåtöljerna. Misse fick nöja sig
 med en liten vit matta.
Och gissa om det blev förvånad och förskräckt sambomin vid hemkomsten !?
Var är skåpet ? Har du tagit in det själv…..?
 
 
 
 
Hmm…Ibland imponerar jag faktiskt till och med på mig själv.
Sen blev det ett välförtjänt restaurangbesök, med kött och allt. Förstår uttrycket "mat för en karl", efter två dagars slit och släp.
Och bilen ? Jo, återlämnad prick fem, otankad. Två försök gjordes att hitta en mack i närheten och det sista lyckades. Då var det bra att en oöppnad påse "gott och blandat" fanns att tillgå för den stackars bilföraren som kunde pusta ut och höja blodsockret på bussresan hem. 
 
(Balsal eller skåpbil ?)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och här står skåpet !
 
 

11 kommentarer

Filed under Resa

11 responses to “Far och flyg !

 1. Unknown

  Jag förstår nästan att du vet vara skåpet ska stå hi hi.
  För ovanlighetes blir det en kortis idag.
  Kram på sig och en fin stundande vecka.
   

  Gilla

 2. U

  Det blev ju riktigt snyggt!!! Vad flitiga ni var! Själv har jag jobbat lite och idag cyklat,solat och badat.Kram

  Gilla

 3. Carlos

  Hej Millroll!
  Det var länge sedan vi hörde från varandra. Jag är glad att livet leker med dig. Det märks att våren är din årstid.
  Det jag skrev om tobak var inte för att man skulle sluta röka, det var för att folket skulle veta vad stoppa i sig. Om de vill fortsätta röka efter det är det upp till dem.
  Vad ska du hitta på å göra nu i sommar? Den är här snart och då måste vi vara förberedda.
  Ha det så bra min kära Millroll, vi hörs snart igen.
  Kramar
  Carloa

  Gilla

 4. K

  Kära nån vad  ni har jobbat! Vi for ner över dan. Klippte gräs, grävde pallkragerutor. Maken har nämligen kommit på att han vill odla. Trodde jag hört fel. Morötter kanske. Eller rädisor. Talade om er. Vi vill ses snart!

  Gilla

 5. Anna-Lys

  Det här var säkert nyttig terapi :-)Handfast, robust och  beslutandedet vara annat än pedagogiska trixoch annat velande :-DNu mår du väl toppen?Förutom lite träningsvärk?Vilken kupp du gjorde med skåpet 😀 :-DKram hela dan … du mållöse  *pssst *< Anna-Lys > 

  Gilla

 6. Carlos

  Hej Millroll!
  Kul att du får fullt upp under semestern. Jag för min del ska ta det lugnt.
  Japanresan var semester jag hade kvar sen förra året. Nu i juni ska jag till Mallorca och hälsa på min släkt, senare åker jag till Sundsvall på träningsläger, i juli åker jag till Kiev, också träningsläger, och sedan tar jag det lugnt ett tag för i januari måste tillbaka till Japan.
  Det var synd att du inte rökte, vet du hur många sjukdomar man kan bota bara genom att sluta röka?
  Ha det så bra.
  Kramar
  Carlos

  Gilla

 7. Aniara

  He, så du bestämmer över skåpet du!?
  Fast . . nu hajar jag ingenting. Tänkte beröma ditt fina bildreportage om möbelflytteriet. Fick en riktigt resa genom delar av de östra, för mig okända, delarna av vårt land. Men nu när jag kommer in på din sida, så hittar jag det inte!
  Såg det i RSS-flödet ju!
  Vad hände.
  Är jag galen?
  !!??

  Gilla

 8. Anna-Lys

  *lol*Millroll mållös … en dag som går till historien :-D< Anna-Lys >

  Gilla

 9. Alistriona

  Mmmm…Waow…tänk att det mesta ofta går att lösa…även om det ser helt omöjligt ut..först…hoppas att denna "historia" kan "smitta" av sig till det jag/vi står inför…att försöka få ihop vår marknad…med allt vad det innebär..när ingen riktigt vill vara ansvarig…håhåja ja…Lev väl! *kram*

  Gilla

 10. Benedictus

  Beauty lies in the eye of the beholder!
  Och du visar vart skåpet skall stå. Det är bra. En fråga, det där sambosläktens sommarställe, ligger det möjligen på något som heter Djurön? Finns det ens något som heter Djurön? Och varför frågar jag det?
   
  Svärtan
   

  Gilla

 11. Unknown

  Min senaste blogg jag trodde dig skulle intressera
  kunde inte hitta dig bland kommentarer som är flera
  kanske träningsvärk satt in efter flytt så svår
  hoppas den går över nu när pingsten förestår
  Liten pekoral från bigga

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s