Morgonstund

 
 
Jag går upp på morgonen. Tidigt vaknar jag. Känner efter om jag har ont i halsen idag ? Nej, skönt ! Inte heller huvudvärk. Kan göra min morgongymnastik utan att få men för livet. Kaffebryggaren på. Mat till katterna. Och så upp på golvet för min kvart-20-minuters seans med min kropp. Den har blivit starkare, kroppen, men också tyngre under våren som gått. Inget cyklande och inget stressande genom skolans korridorer. Men å andra sidan ett målmedvetet tränande av vissa rygg- och naclmuskler. Ett schema jag har fått av min sjukgymnast, för att inte drabbas av så mycket spänningshuvudvärk.
 
Efteråt blir det en kopp latte och två mackor till frukost, som vanligt och så dagens DN. I början under min sjukdomsperiod kunde jag inte koncentrera mig på tidningsläsning ens en gång. Hör till symptomen förstår jag, efteråt. Orkade inte koncentrera mig på innehållet. Det enda jag kunde läsa med behållning var bloggar. Av någon anledning var det de enda texterna som fastnade och därmed fastnade jag vid datorn. Kändes ändå lite trist. Jag som har älskat mina frukostar med DN och att ta del i det som händer runt omkring. Har gillat att debattera och sno runt till andra bloggare och ta del i deras debatter. Plötsligt fanns det inga vettiga (eller ovettiga, beroende på vad man har för åsikter) tankar kvar i pallet. Men ändå var det skönt att låta sig förvillas in i andras liv och leverne. Gå till människor som man känner men ändå kan ha distans till både bokstavligt och bildligt. Och det andra "verkliga livet" fick träda i bakgrunden. Nej, jag tror att jag helt enkelt tvingade undan det i början. Orkade inte med något annat. Och då menar jag det verkliga "arbetslivet". Även kören blev millroll-lös under en period. Kände även där att jag hade gett lite mer än jag hade fått tillbaka. Kanske att jag borde ha gjort ett större avbrott även med bloggen. Försökte ett tag med att ta det lite lugnare, men fastnade sen igen i "träsket". Antagligen för att jag behövde det och för att det var roligt. Lagom roligt ! Utan större förpliktelser. "FärgRadio-producenten" såg man däremot inte skymten av. Mindes med vemod min förra vår då jag eldade upp både mig och andra för att göra egna sommarprogram. Hur orkade jag ? Kändes helt obegripligt nu, fast jag vet att jag gjorde det av lust förra året.
Nu var den lusten försvunnen, fast jag är ändå glad att jag har varit inne här i stort sett varje dag under våren. Det har ju ändå  varit ett fönster ut, och jag har inte känt mig så "ensam hemma" som jag annars antagligen hade gjort. Det vet man inte, förstås. Men nu blev det som det blev, och jag vet faktiskt inte vad jag hade gjort utan.
 
Men härom morgonen när jag satt med min DN/På Stan i knät höll jag på att sätta kaviarmackan på tvären i halsen. Bengt Ohlssons krönika var det som hade en sån effekt på mig. Alltså, jag har alltid gillat hans krönikor och hans sätt att skriva oavsett om jag håller med honom eller ej. Och så också nu….kunde inte annat än skratta igenkännande men också skratta åt hans slutkläm "Jag ska bli analogare än Åsa-Nisse". Jag tror ni måste följa länken och läsa krönikan om ni inte redan gjort det. Det är drastiskt och fräckt och jag tror att han vet att han får en hel bloggvärld emot sig. Måste ge honom rätt på vissa punkter även om jag vet att han har en helt annan utgångspunkt än de flesta som bloggar och surfar runt bland andra bloggare. Hur lätt är det inte att sitta på Sveriges största morgontidning med egen krönika och göra sig lustig över bloggande amatörer och andra komiska nätingredienser ? Inte behöver han blogga fär att få tillfälle att tycka till och få gensvar. Inte behöver han öva sin skrivskicklighet på detta simpla vis som alla vi andra dödliga. Inte behöver han heller höra allt gnäll och skäll som den här krönikan komer att ge upphov till, för han har stängt av och har blivit "analogare än Åsa-Nisse" ! Trots att det är retsamt och överlägset och snobbigt av honom att skriva så, måste man ju ändå vara lite självkritisk också. Han har ju på sätt och vis rätt i det mesta, bara det att han skruvar till det i överkant, för att han kan det och för att det bli roligare så. Han kan kosta på sig det eftersom han inte har brytt sig om att skaffa sig några bloggvänner här, för vad skulle han med dom till ? Han är väl sig själv nog, kan tänka. Men en liten misstanke gnager inom mig. Jag tror att suget från nätet höll på att övermanna även honom och för att göra sig fri från det beroendet var han tvungen att ta i så pass mycket att där inte fanns någon återvändo. Ingen skulle önska honom välkommen åter om han mot förmodan skulle kliva in i det "digitala" livet igen. Han var likt en nykter alkoholist tvungen att göra ordentligt avstamp, för att inte falla i detta livsfarliga amatöristiska nätgap igen.
 
Ibland är jag glad att jag inte är proffs så jag slipper ha någon prestige att leva upp till. För jag trivs bra här bakom skärmen där jag kan läsa mina bloggar och slipper gå ut och strida för min publicistiska heder.
 
Leve amatörerna….de verkliga "älskarna av konsten"…..eller ?

10 kommentarer

Filed under Tid

10 responses to “Morgonstund

 1. CrazyYoda

  …Hmm!
  Jag läste också Ohlssons "sarkastiska" avskedskrönika häromdagen…och min första tanke var…vad menar karln egentligen? Är han trött på sitt eget…eller andras internätagerande?
  För jag menar…ointressanta filmer, musik, fakta samt "viktigpettrar och skvallertanter" existerar väl i lika stor grad i det "analoga" rummet…eller hur?
  Fördelen med internet är ju att det finns en bakåt-knapp att trycka på…vid behov! 😉

  Gilla

 2. CrazyYoda

  Kul att höra att DU iaf börjar känna "ork" och "lust" till det vardagliga igen…hade själv en dust med "väggen" för ett antal år sen…slutade i total utmattning och mörker…vaknade upp på sjukhuset där jag fick stanna kvar i tre veckor och varva ner. Tog mig nästan ett halvår innan jag var tillbaks på spelplanen igen.

  Gilla

 3. CrazyYoda

  Bloggandet och TV:n har för min del prioriterats bort ett litet tag då jag kände att ögonen började ta för mycket stryk…samtidigt som mina nära och kära har haft behov av min fysiska närvaro…har endast sporadiskt surfat runt lite när jag varit ute för att betala räkningar eller läst mina e-brev…men JAG tänker iaf inte lägga av…för JAG gillar alla "skvallertanter" och amatör-skribenter. 🙂

  Take Care Of Time…

  /CY

  Gilla

 4. CrazyYoda

  PS. Kan bara få in max 512 tecken åt gången mobilt…så jag fick dela upp kommentaren.
  Treflig Afton!
  …*Poff*

  Gilla

 5. Henrik

  Ja, Ohlsson tar i så att han nästan kräks. Nog för att nätet är fullt med dumheter och att man blir tunnelseende av det (fr a vid tidningsläsning som ju på nätet inte är samma sak som på papper… halva grejen med en papperstidning, iaf för mig, är att jag kommer in på nyheter som jag inte visste att jag var intresserad av, ungefär som att leta efter böcker på bibliotek: jag går efter en bestämd titel, men hittar en massa annat intressant runt om).  Men han missar att det faktiskt också går att tillbringa ett helt liv med att läsa intressanta och välskrivna texter på olika hemsidor, om man vinnlägger sig om att söka och sovra på ett vettigt sätt. Sen vad alla dumma bloggar beträffar, så är de kanske inte så dumma som man kan tro… de flesta är skrivna för bloggaren själv och hans/hennes vänner och ointressanta för andra. Sen finns det förstås en och annan blogg som är kul att läsa fastän man inte känner upphovskvinnan. Som den här:)
   
  /Hahahahasse

  Gilla

 6. Carlos

  Hej Millroll!! Ursäkta om jag stör, men tänker din familj ta hand om dig i dag? Ville bara önska dig en skön Mors dag. Då så, nu kan du fortsätta med din latte.
   
  Kram
  Carlos

  Gilla

 7. Unknown

  Har vi eller har vi inte önskat varandra en glad pingst? Skit samma, pingsten har iaf haft ett härligt väder och det var skönt på landet.
  Läser du DN på morgonen? Jag som trodde att du läste Pravda hi hi! Jag får väl skoja lite med dig? Faktum är att jag inte saknade bloggandet på landet och jag har bestämt att alltid vara datorlös där. Det  är klart …… jag var bara borta 3½dag.
  Må så gott och sköt om dig vännen

  Gilla

 8. Eric

  Jag tänker då inte sluta. Det tror jag inte att min profilbildsfigur hade gjort heller om han levt nu.
  Så bra att du börjar få lite krafter tillbaka.

  Gilla

 9. Carlos

  Men, men min kära Millroll, jag ber så mycket om ursäkt. Jag utgick från att en sån go dam som du är måste väl ha goa barn.
   
  Kramar
  Carlos

  Gilla

 10. Anna-Lys

  Bloggandet har hjälp mig att kunna läsa och skriva igen. Den senaste utvecklingen har varit att jag fattar engelska igen …. trodde jag skulle bli tokig när jag inte längre kunde skriva … då det är  en stor del av mitt yrke. Jag förlorade många "vänner" i blogvärlden, då jag prioriterade mitt eget mående och önskan om att "komma tillbaks", efter eldsvåda och tänk dig …. att köra huvudet i en vägg … som brunnit ned *asg* …. väggarna är således imaginära och en genial konstruktion som är till för vår överlevnad. Vi får se detta positivt … hade vi inte kört in i väggen hade alternativet varit stroke!Kram< Anna-Lys > 

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s