Fjollträsk, inte längre Fjollträsk…bara träsk !

 
Jag har någon gång ibland bloggat om homosexuellas rättigheter. Man må tycka vad man vill om det, men en av de mänskliga rättigheterna borde ändå vara att inte löpa risken att bli nedslagen och misshandlad på grund av sin kärlek. Det handlar inte om åsikt utan om en läggning. 
 
Många ser ju Stockholm som en oas för homosexuella. Norrlänningar tror väl (fast jag vet att det är ett skämt, kanske ?)att varannan Stockholmare som går omkring här är antingen fjolla, flata eller queer på något vis och att alla öppet vågar visa sin kärlek. Och att det är bara en massa kändisar som är homosexuella i Stockholm. Men jag kan lova att de som vågar stå för sin kärlek i det offentliga rummet vare sig de är kända eller okända, är de modiga som törs sticka ut från normen. De är väl medvetna om att någon galning när som helst kan komma fram och slå ner dem på öppen gata och dessutom tycka sig ha rätt till det. Därför är de kända homosexuella som har "kommit ut" egentligen bara en bråkdel av hur många det skulle kunna vara om inte risken för överfall fanns överallt i samhället.
 
Igår var en yxman inne i RFSL:s  hus  på Sveavägen i Stockholm och slog ner en kvinna som jobbar där, med en yxa. Som väl är fick hon lindrigare skador. Som väl är överlevde hon. Det tycker jag är bra av fler anledningar men främst för att hon är en god vän till mig. Vi träffades senast i lördags.  
 
Men att som yxmannen ta sig in i RFSL-huset under falska förespeglingar att vilja veta mer om vad det finns för alktiviteter där, för att sen slå ner henne som informerat honom….verkar allt för målmedvetet för att vara riktigt galet. De fick fatt i honom sedan, och han tyckte fortfarande att han hade gjort rätt. "Dom (RFSL) sponsrar ju bögar". Om inte det är hatbrott vet jag inte vad som är hatbrott. Och om man tror att homosexuella har det så lätt i dagens samhälle och kanske till och med lättare än andra, så kanske man kan få sig en tankeställare nu. Inte sant ?
 
Tyvärr är inte Fjollträsk ett Fjollträsk längre utan bara ett träsk !
 
 
 

6 kommentarer

Under Kärlek och politik

6 svar till “Fjollträsk, inte längre Fjollträsk…bara träsk !

 1. K

  Aldrig ge sig! Alltid ta fram modet nånstans inifrån och stå upp för rätten att vara och bli respekterad för den man är!

  Gilla

 2. Anna-Lys

  Maaktigt!!!! … och innehaullsriktsau till den grad … att jag mauste bena upp och problematiserainnan Anna-Lys och diskussionPS Cant write Swedish letters DSTill att borja med vill jag beklaga tragedin … aannu vaarre naar det aar en naara vaan till Dig MillRoll …. f-n1. Laaggningsraatten2. Planerat vauld3. Hatbrott1. Laaggningsraatten aar intimt forknippad med  en svag identitet. En konsekvens av svag identitet aar raadslor och oformauga att ta till sig ny kunskap. Andras starka identitet upplevs som mycket hotfullt mot … de luddiga konturer man sjaalv har.  En grogrund till forfoljelser, mobbing och terror … finns maunga exempel pau detta i vaur kultur genom tiderna. Aannu starkare upplevs detta hot naar det aar kopplat till sex och genus … dau detta aar intimare och daarmed naarmre det egna jaget … som dessutom aar ett suddigt och vagt jag.2. Planerat vaald … mauste ovanstaunde scenario anses som ett skolboksexempel pau. Hur tydligt som helst … om man vandrar in med en yxa … eller fanns yxan i ett brandskaup utanfor hennes kontor …. skillnad, onekligen.3. Hatbrott … behover det i och for sig inte vara … jag vet inte hur han blev bemott … jag vet inte om de graalade. Men, tog han med sig yxan in i avsikt att bruka vauld …. var han kanske pautaand … hat aar ett ord med maunga dimensioner, och brott ommojligt aannu fler.Hur som helst … sjaalva haandelsen aar oacceptabel … haull oss up to date     Kram< Anna-Lys > 

  Gilla

 3. Anna-Lys

  You have no comment … or

  Gilla

 4. Millroll

  Anna-Lys !
  Har inte så mycket att tillägga för tillfället, dvs, jag vet inte mer, men titta in här , så kan du också uppdatera dig. Anser att alla som begår så pass allvarliga brott är mer eller mindre galna. Men i det här fallet var det också en välplanerad galning. Han hade planerat det hela i två veckor. Alltså inget oöverlagt eller slumpmässigt. Han ångrade sig inte heller, vilket i och för sig är helt galet.
  Har försökt skriva hos dig två gånger men alla sidor "har hängt sig"…
  Suck ! Jag gav upp. Men en annan dag, så…:D

  Gilla

 5. Unknown

  Jag har väldigt svårt att skriva om sådant här därför att jag är så starkt emot våld öht. Varje människas rätt att få vara och tro på vad de vill måste vara en rättighet så länge man inte skadar andra människor. Allt våld är fruktansvärt och kan aldrig accepteras.
  Vännen bigga

  Gilla

 6. BeJi

  Tja … vad gäller norrlänningars fördomar om Fjollträsk, f\’låt Stockholm, så är de väl ungefär lika felaktiga och överdrivna som Stockholmares fördomar om norrlänningar. Annars är väl åsikten bland en del norrlänningar att det endast i norr finns riktiga heterosexuella karlakarlar och att det bara bor homosexuella i Stockholm. Jag undrar vad jag som till Stockholm inflyttad norrlänning då räknas som – förmodligen bisexuell … eller något sådant. Hursomhelst, hoppas din vän mår bättre nu. /Bj.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.