Höjdpunkt

 
 
Och bilderna tar aldrig slut känns det som,
men ändå, precis som med
resan finns det en ände på allt.
Till och med bilderna. Jag var ju orolig för
att jag inte skulle orka med den här resan.
Alla strapatser och sömnlösa dagar och nätter
 på flyg och i flygplan, det kunde ha gått illa ju.
Efter min eländiga sjukskrivningsvår. Men det skulle visa sig vara ett lyckokast. Hela Sicilien blev en enda "sorglösa brunn". Allt det som varit, och det som skulle komma efter resan kändes oväsentligt. Och jag fick
en känsla av att vara oövervinnerlig. Ja, utom när vi sista dagen skulle
klättra upp på det berg som vi hade stött näsan i varje dag. Det ståtliga vilda berget bakom katedralen.
"Can´t go under it, can`t go through it, can´t go beside….must climb",
kommer jag osökt att tänka på. Den gamla ramsan om att "gå på tigerjakt"
….Och så symboliskt kan det ju faktiskt bli att jag tog mig uppför det där berget, och gick inte rakt in i väggen den här gången.
Rätt svettigt dock, på vägen, men en hänförande utsikt förstås.
Och väl uppe efter diverse smärre svindelattacker möts man av synen av en blommande kaktus och ett gäng poserande amerikaner på den allra högsta punkten.
 
Men väl där  räckte det med att skicka upp sällskap nr 2 som fick rädda Sveriges ära. Visserligen var det inte nationaldagen just den dagen, men ändå. Amerikanarna kan ju inte få  erövra alla platser ostörda. Fast just de här var väldigt vänliga och erbjöd sig att fotografera oss vilket de fick.Vi andra njöt i fulla drag av att sitta i skuggan och njuta.
Och vad mer av vikt ? Den borttappade bettskenan som genom ett trollslag var fullkomligt försvunnen, men när den envisa ägarinnan till slut trodde att hon blivit galen…jag hade den ju i handen, och nu är den borta…så hörde hon ett krasch samtidigt som hon tog ett steg bakåt, och hon visste precis vad det var…..och kunde inte annat än skratta ändå….nej, för hon var ju inte galen i alla fall…..och föratt vi ju letat minitiöst överallt på hotellrummet i fler dagar….Och vi skålade på kvällen i solnedgångenför "Bettan" som fått ett nytt liv.
 
 
 
Och vill ni se mer….i bildalbumet finns det massor ! Ni vet att 1 Gigabyte med bilder är väldigt mycket bilder…..
 
(istället för att gå på toaletten för 1 euro, tog vi varsin cappuccino på mac Donalds, med toalett. Både billigare, och GODARE !)
 
Ha en fin midsommar allihop !
 
 
Vi ses….för idag har jag skaffat mobilt nätverk. Och om jag inte var "bolgaholic" förut så lär jag bli det nu….fast jag tänker bada lite också, emellanåt och faktiskt….håll i er nu…en resa till blir det  efter midsommar. Rakt upp mot ljusast tänkbara. "Släktingar i ljus…!"
 
Tänk bara 😉
 
 

12 kommentarer

Under Resa

12 svar till “Höjdpunkt

 1. Benedictus

  Hm, nej nån sån burklek har jag aldrig varit med om. Fast jag har ju inte heller haft nån barndom i egentlig meing. Men det låter ju spännande. Kanske kan du lära mig nån gång. Och jag får väl tacka för att du ville ha mig till vän. Känns lite som om vi är ihop nu 😉 Ha en bra midsommar nu. Kanske kan du få det trevligt, fast det är så ljust.
   
  Der Schwartze
   

  Gilla

 2. Anna-Lys

  Love the Tune!Bilden med kopparna är helt underbar, som flygande tefat :-DGlad Midsommar MillRoll!< Anna-Lys >

  Gilla

 3. K

  Vad fins ni är alla tre!  Härlig midsommar i lugn och ro!
  En gång stod vi i 45 minuter sockervadskö på Skansen, remember?

  Gilla

 4. U

  Glad Midsommar!!!! Vad fin bilden blev på oss drabanter! Kram Ressällskapet nr2

  Gilla

 5. Aniara

  Midnatt råder, tyst det är i huset.
  Fel fast rätt, fast snart bryter tjoflöjtet lös.
  Pajerna är klar nu så "hopp i säng".
  Ha en riktigt skön midsommar!

  Gilla

 6. Unknown

  Får försöka vara med lite och tänka på att jag för ett par månader sedan var uppe på Vesuveus och det gick bra faktiskt , lätt som en plätt!
  Önskar en Glad Midsommar

  Gilla

 7. MAKI .......damen med rosor

  Goa Dig!….hej….
  Är på jobbet (som vanligt)………tackar för hälsningen ,,,,,har absolut ingen lust till fortsatt skriverier. 
  Det finns ju några som jag skulle vilja ha kontakt  med ……om jag nu skulle avsluta min space……Min hårddisk…..kaputt…en ny,,,,hihiiihiii VI RENSAR……! Snart  …strul…efter rensning, vad det nu innebär…int` vet ja!
  Tyvärr kan jag tycka,,,,,det är kul med data  efter mina behov…..men inte efter datan…..ÄR JAG DUM::::ELLER???????
  Vilket som…..kollar jag posten via jobbet,,,,,när jag har möjlighet och så,,,,,saknar ändå lite det där med människor med kloka ord som DU och annat gott!!!!!!
  Ha en skön sommar….må så gott…..kram m a k i

  Gilla

 8. Alistriona

  Mmmm..såå du är ute på en resa…låånggt borta..ibland behöver vi resa bort..för att komma hem igen..att få börja längta igen..efter det invanda…ja..jag hoppas att du..njuter..och att det blir många upplevelser..att fundera tillbaka på..när höstens…fögring senare gör sitt intåg…"allt har sin tid" skrev du…visst..det har det..men ibland..verkar..inte alla "delar"..tänka så…tyvärr….en saknad..finnes där..som inte går att påverka…tyvärr..för någonstans..måste…ekot..tillslut tystna…*kram*

  Gilla

 9. Unknown

  Missminner  jag mig eller var det inte Tord Lindé som var din sångarfavorit? Nu har jag honom på vidéo på min sida sjungande Bellman.  Vilken härlig röst och vilken aktör!
  Ha en fortsatt fin helg/bigga

  Gilla

 10. Åsa

  Åh så underbart! Jag vill också ut och resa. jag vill, jag vill!!! Kom iaf iväg på en liten tripp till Idre med kollegorna och vi "besteg" också ett litet berg (Städjan). jag kunde knappt gå i två dagar efteråt pga mycket svår träningsvärk. Lovade mig själv att börja jogga så snart värken hade gått över. Sedan började det regna så förfärligt….Undrar vad jag ska skylla på idag…? :o)

  Gilla

 11. Anna-Lys

  Hoppas Ni har haft en wonderbar helg ;-)< Anna-Lys >

  Gilla

 12. Anna-Lys

  Thank YOU !!!!(( hugs ))< Anna-Lys >

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.