Up, up and away !

 
En märkligare vår har jag aldrig varit med om.
 
Först helt eller delvis däckad under 4 månader, för att sedan få luft under vingarna och flyga säderut. Ganska många stressmoment om man är mottaglig för det vilket jag har varit, ju. Och ikväll ska vi upp till den ljusaste norden. Nu blir det tåg upp till Kiruna för att sedan fara med sambobror och svägerska och hälsa på sambosyssling i Tromsö. Det är spännande att komma till en plats man aldrig har varit på, men också roligt att fara så långt norrut så att man får uppleva de ljusa nätterna, som man har hört så mycket talas om. Och myggen i Kirunatrakten lär vara många…;-) Men att se Lapporten och skåda havet från Norska kusten….fjordar och allt !!! Det känns numer mer exotiskt än Thailand och Inre Mongoliet (utan att ha varit där heller). Har vi råd och tid tänkte vi ta en liten bit av Hurtigrutten ner mot Bodö kanske för att därnånstans ta tåget hem. Om väder och vind tillåter. Far man norrut inbillar jag mig att man känner sig mer som en upptäktsresande än som turist. Det återstår att se. Igår var jag väldigt seg och utan initiativkraft, men idag är det bättre. Såpass att jag kan tänka mig att både packa och gå ut och handla lite resterande prylar. Igår var det en omöjlighet. Nå…tur att det inte är tvärtom. Jag fattar inte hur jag har orkat ha semester förr, när jag har jobbat ett helt läsår. Det kostar på….fast vis av erfarenheten sen Italienresan vet jag ju att det ska gå bra när jag väl är på väg. På spåret så att säga. Igår satt jag mest och väntade på mitt SIM-kort som skulle komma på posten. Det som jag ska ha för att kunna använda mitt nyinförskaffade mobila bredband.
Men "tji ", SIM-kort ! Hoppas att det kommer idag…Hursomhelst blev jag lite handlingsförlamad av det och satt mest och läste mina gamla bloggposter från 2005 och förundrades över hur mycket jag tyckte och tänkte på den tiden. Vart tog dom tankarna vägen ?
Det känns ju inte bara som om tiden står stilla, utan faktiskt har den helt domnat bort. Nutiden alltså. Jag tycks inte längre vara delaktig i den. Jo i höstas hade jag väl fortfarande lite ansatser i den vägen i samband med valet och "bönder som söker fruar" (om ni minns vilket pådrag det blev då;-)) men sen dog det ut, sakta men säkert. Jag såg det inte då men jag ser nu i backspegeln att i takt med att jag tillbringade mer och mer tid vid datorn, desto mindre tid ägnade jag "samtiden". Vad det nu ska betyda ? Är det ett underkännande av "datoriseringen" eller av mig ? Nja ingetdera, förmodligen. Var sak har sin tid. Och våren var helt klart min underjordiska tid när jag började titta inåt. Kände mig inte mogen att göra det "inför min vanliga "publik" här, så jag tog mitt "inre" pick och pack och flyttade nästgårds, där jag kunde husera rätt fritt i mitt "nya land". Nu tror jag emellertid att jag har kommit en bit på väg och det känns inte längre så "nytt". Min vision är ju också, och har hela tiden varit att kunna integrera  "millroll" med "moivoila". Kanske rentav målet för min strävan. Så först kika inåt rejält för att sen hitta ut igen och förhoppningsvis som en lite nyare, "helare" människa. Tja….i alla fall inte två delar som verkar vara helt avskurna från varann. Så jag har absolut inte velat vara hemlig för någon utan har bara "bidat min tid" lite i bakgrunden så där. Men nu kan ni som är intresserade springa till den andra sidan, om ni har tid och lust medan jag reser mig ur soffan, borstar bort katthåren från kläderna och kliver ut på perrongen med både inre och yttre packning för att ta språnget "up, up, and away….!" 
(Hehe…där fick jag allt till det).
 
Och jag kopierar hela rasket (av dagens inlägg alltså) och publicerar "same, same" både här och där dagen till ära.
 
Ha en fortsatt fin sommar…..vi ses i det fria !

8 kommentarer

Under Mänskligt

8 svar till “Up, up and away !

 1. U

  Tack- jag sprang en stund till andra sidan. och har stiftat bekantskap med  "moivoila".  Lycklig fortsatt resa!

  Gilla

 2. U

  Tack- jag sprang en stund till andra sidan. och har stiftat bekantskap med  "moivoila".  Lycklig fortsatt resa!

  Gilla

 3. Unknown

  Spännande. Jag måste genast till den där andra sidan.
   
  Ja, Patti Smith var ingen besvikelse. Det var helt klart värt en resa till Stockholm.
  http://whynoteric.blogspot.com

  Gilla

 4. Unknown

  Hoppas att det är politiskt som du har kommit över hi hi, att du har hittat till andra sidan och efter 9 mån regerande du har insett att Sverige är på rätt väg. För övrigt ägnar jag mest åt målning  och trädgårdsarbete. Sonen och jag hade en trevlig stund på bryggan
  och det nappade ganska friskt. Jag blev som vanligt slagen av honom och får finna mig i att alltid vara god tvåa.
  Kramis

  Gilla

 5. Anna-Lys

  Spännande resor både utåt, uppåt, nedåt och inte minst inåt.Låter mycket, mycket spännande att åka så långt upp i Sverige.Något jag länge velat, men har bara varit så långt som Umeå och det bara för att flyga upp, riva av en föreläsning och senflyga hem igen. Det var ingen naturupplevelse precis *asg*Önskar Dig en underbar sommar i Norr, med mycket Lys(( kram ))< Anna-Lys >Måste få inflika att denna blogpost var mycket, mycket bra skriven … ville ej att den skulle taga slut … men det gjorde den med knorr och allt 🙂

  Gilla

 6. Alistriona

  Mmmm….är du där?…Såg du möjligheten till att få vara "bloggare"..på Aftonbladet?..funderade en stund men insåg..att jag måste begränsa mig…och ta vara på det jag har…nu ska jag ut och röja i hagen för mina hästar…ville bara ta och nedteckan några rader…här hos dig..kommer åter!! *kram*

  Gilla

 7. Anna-Lys

  Har du det fint?< Anna-Lys >

  Gilla

 8. Eva

  Har alla utan jag två eller fler bloggar som de skriver friskt i? Jag som knappt orkar med en blogg… Fast lite funderar jag  på att skapa en flyttblogg, kanske borde jag börja med den redan nu för flyttproceduren har ju redan börjat, om inte annat så i huvudet och i iordningställande och planer och så.
   
  Men reser gör jag inget, men det har du minsann gjort, massor, åt alla de håll, får man avkoppling på det viset är det ju jättebra, jag skulle troligen bara bli mer stressad som det känns nu och inte alls kunna njuta av det.
   
  Sorgligt nog tror jag nog att fler svenskar varit i Thailand än uppe i nordligaste Sverige. Faktiskt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.