Solen glimmar natt och dag, vattnet likt en spegel

 
Det finns en sak man inte får missa i norr….midnattssolen….och den glimmade i vattnet lika fint mitt i natten som på dan. Och så håller den på i ett par månader på sommaren. Människor går ut och klipper gräsmattan vid elvatiden på kvällen, eller går på visiter. I gengäld på vintern…mörker i två månader förutom några timmar på dagen då skymning råder. Å andra sidan får man se norrsken dygnet runt bara vädret är klart.
Vad jag inte visste var att det var en sådan växtlighet och på sina ställen mycket frodig till och med. Vår generösa guide och tillika värdinna hade tillsammans med sin lika generösa syster ett digert program för oss i Tromsö. Speciellt som det visade sig att vi inte skulle stanna så många dagar som de trott. Bland annat skulle vi gå i den botaniska trädgården fylld med allehanda växter, företrädelsevis polarväxter. Och så vackert de gjorde sig i förgrunden med de ständigt förekommande bergen i bakgrunden. Och vad många de var.
 
 
 
Vad man heller inte får missa är restaurangen eller puben "Skarven" som ligger nere vid kajen. Byns mötesplats och startpunkt för vidare kvällsäventyr. Ja, det var inte dumt att sitta där när solen tittade fram. Blickande upp mot berget med "fjällheis´n" (fjälliften). Det var planerat att vi skulle åka upp dit för att se omgivningar och midnattssol samtidigt, men vädret hade inte varit så pålitligt på kvällarna så vi fick i stället se den berömda solen vid en insjö som låg på promenadavstånd från var vi bodde. Och kan ni tänka er ? Batteriet i kameran tog slut precis före tolvslaget. Men skam den som ger sig 😉
 
 
Jag lyckades sparka igång kameran i alla fall precis när det var dags och fick till några bilder innan den laddade ner för gott. Kanske fick den extra solkraft ?
 
 
 
"Canon så kan jag" 😀 !

4 kommentarer

Under Djur & Natur

4 svar till “Solen glimmar natt och dag, vattnet likt en spegel

 1. Robban

  Wow! Midnattssolen skulle jag vilja uppleva. Magiskt måste det vara (släng dig i väggen, Joe Labero). :-)Cyberkram/Rob

  Gilla

 2. tg

  Visst kan du !
  Tjusig bild på solen …
   
  ~i~ Kram ~i~

  Gilla

 3. Benedictus

  Ja, därför är jag aldrig så långt norrut om sommaren. Det är ett fasligt lysande.
  Det är lite lustigt med att fotografera midnattsolen. Man måste alltid påpeka att det är just en sån man fångat genom linsen. För den ser ju ut precis som den vanliga solen egentligen 😉 Inte för att förringa din strålande insats.
  Hoppas att dom torkade fiskarna smakade, klippiga eller inte.
   
  Der Schwartze
   
  PS. Idag kom det en man förbi, som hette Albert. Han frågade efter dig. Tyckte att han såg lurig ut så jag sa att jag inte visste vem han pratade om. Bra va? DS.
   

  Gilla

 4. Eva

  Midnattsolen skulle jag också vilja se! Men med min vanliga otur skulle det väl vara gråmulet och illregna om jag tog mig så långt norrut. Vi hade sol i går så pass så jag hann åka \’hem\’ och plocka massa vinbär och ställa mig och göra saft mitt i värmen bara för att frysen var full… Men här kan jag ju passa på att använda riktiga internet…. Men jag får skynda mig, mamma ringde och sa att megamaffeåskvädret var på gång…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.