I tid och otid

 
Så olika livet kan te sig. Samma plats, samma promenad, samma fikaställe, men med olika ljussättning. Som på teatern. Utanför fönstret ett ständigt pågående förflyttande. Innanför ett kaffeskvättande som ibland ackompanjerar  regnskvättandet mot rutan. Och människor som fridfullt intar sin frukost eller förmiddagskaffe. En del pratar högt för sig själva, skrattar och ser samtidigt på människor som passerar med frånvarande blickar. Hade det varit för tio, tjugo år sedan hade man undrat över deras förstånd, men nu vet man ju att de talar i någon halvt osynlig mobilmikrofon, eller vet man det egentligen…?
Det finns ju alltid något att fundera över medan man intar sin cappuccino och slötittar lite i någon av de böcker som ligger framme, tillgängliga för alla cafégäster att bläddra i. Det Ghandi-citat jag förra veckan plitade ner här hämtade jag direkt ur en bok med visdomsord, ett för varje dag på ett år. Och jo, jag slog självklart upp den dagens visdom, 28 november, som av en händelse kändes aktuell för mig just då och där. Så jag använde mig av min mobil och skickade helt enkelt inlägget från den och publicerade på plats. Så konstigt egentligen. Ibland känns avstånd oändliga och ibland kan man vara här och nu överallt samtidigt. Och inte vet jag hur det går till egentligen. "Men jag tror det är elektroniskt"….;-)
Och för att även ni ska få ta dela av samma samtid som jag så…lite här och nu-bilder från där och då!
 
 
*Tjolahopp*

6 kommentarer

Under Tid

6 svar till “I tid och otid

 1. Benedictus

  Tack för sällskapet. Och välkommen åter. Det är lite ensamt nere i katakomberna ibland.
  Ja, livet kan te sig olika, både beroende på ljus, mörker, tid på dygnet eller året. Men också beroende på sinnestämning och vad som i övrigt hänt i livet kan samma platser antingen kännas ogästvänliga och tragiska eller välkomnande och uppmuntrande. Har jag märkt. Fina små bilder i alla fall, till och med lite snöslask på en tror jag. Och trädgårdsmästaren… Den där Badaren hade kanske rätt.
   
  Din vän, Svärtan
   
   

  Gilla

 2. Eric

  Man skulle vara en sån där trädgårdsmästare och få ärva 108 miljoner. Då skulle man kunna anställa en egen trädgårdsmästare.http://whynoteric.blogspot.com

  Gilla

 3. CrazyYoda

  Hmm…funderar hon kanske på att ta sig en liten tripp till en av medelhavets stränder…eller?
  Jag hjälper gärna till med att bära väskorna… 🙂
   
  …Nice Shots!
   
   

  Gilla

 4. berit

  Hej! Jag försökte skriva lite kryptiskt så ingen skulle veta att jag inte var i Lomma. Avslöjades av saknad av prickar på bokstäverna kan jag tänka. Med hemma menade jag min första exsvärdotters hem i Madrid där jag stannade till några dagar för att kolla in Prado bland annat. Orkade bara halva. 

  Gilla

 5. Unknown

  Ibland blir jag lite förvånad. Mobilen och datorn reagerar på varandra fastän jag inte har lagt in något från mobilen i datorn. Har man bredband behöver man ju inte hålla på och joxa med något annat. Kan det möjligen vara att jag ibland laddar mobilen via datorn?
  Häromdagen kom det in en kille från Turkiet in på Messenger och började prata med mig och vad jag vet har jag inte kopplat in Skype. Känns inte så kul att man kan gå in och prata med sin röst i min dator. Som väl var gick han att koppla bort…….. Känner inte för att använda så avancerade grejor.
  Önskar en fin fortsättning på advent

  Gilla

 6. MAKI .......damen med rosor

  Hej på Dig!
  Tänkte att nu om någonsin va det dags igen göra en raid.
  Hälsa allra viktigaste…..Du tillhör dom!
  Det blir bara så sällan…..tyvärr.
  Hur är det med hälsan? Du jobbar med barn fortvarande? Eller?
  Nu vill jag ändå passa på att säga : Ha en skön 1-2: advent!
  Du sjunger säkert nånstans, eller hur. DomKyrkan ? Skriv var och när,,,,,jag brukar när tiden är lämplig lyssna på olika körer, det finns ju så ofantligt många idag.
  Hör av Dig vet jag.
  Kram m a k i

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.