Kvinnlig erfarenhet?

 
 
 
 
Så var det dags för fredagsfikat i skrapan igen.
 
Med anledning av dagens två långa inlägg i DN:s kulturdel om "kvinnlig erfarenhet", apropå Doris Lessings författarskap, kan jag inte annat än häpna. Är detta den yttersta konsekvensen av det patriarkala systemet, eller är det bara pappas våta  drömmar om de bästa klapparna i största allmänhet ?
 
 
Jag har väl inte lyft blicken så högt tidigare, eller så…ve och fasa…har jag inte reagerat. Antagligen det senaste alternativet. Jag kan garantera att jag hade reagerat om det bara hade hängt karlar i luften sprattlande med bara ben och endast iförda paket med lockiga snören runt om.
 
 
Bestämde mig för att gå en vända för att möjligen hitta några män, eller möjligen någon liten pojke, men nejdå…hittade bara en flicka i 10-årsåldern och gudskelov var hon inte lika lättklädd som tanterna där högt upp i luften. Det hedrar ju den annonserande butikskedjan. Åtminstone behöver de inte bli anmälda av några "hysteriska" feminister…;-)
 
 
 
Well, den kvinnliga erfarenheten är viktig är lyfta fram, det håller jag med Eva-Witt Brattström om, men…man måste väl inte hänga upp tanter i taket för det?
 
 
 
"Det personliga är politiskt", sa hon också, Doris Lessing.
 
 
Ja, vad ska man säga? Ta det inte personligt att vi hänger upp er i taket som paket utan rörelsefrihet. Drick en kopp kaffe istället och njut av din kvinnlighet! 😉
 

8 kommentarer

Filed under Kärlek och politik

8 responses to “Kvinnlig erfarenhet?

 1. berit

  Kul idé med karlarna. Har inte tagit mig ut i julruschen än. Leker bara med min blogg och lägger in foton. Ha det bra

  Gilla

 2. Unknown

  Har inte DN och inte läst något speciellt av Lessing heller. Trodde nästan att du gillade henne…………..Kan inte kommentera detta men
  får väl önska dig en fin helg iallafall.
  Kul musik förrästen!

  Gilla

 3. Eric

  Ja, det räcker nog inte med en kopp kaffe för att få ut männen i julhandeln.Jag tycker att det är kul att få kommentarer, men mest bloggar jag för mig själv. Jag tror att bloggvärlden håller på att förändras. Det är inte lika intressant längre att titta in i andras dagböcker. Det är bara dom som verkligen har något att säga (skit samma vad det är) som lockar läsare eller som är kändisar.  Och du har inte svarat på min fråga om du vet åt vilket håll maratonlöparna springer över Västerbron. Det jobbiga hållet eller det lite mindre jobbiga hållet.??????????????????????http://whynoteric.blogspot.com

  Gilla

 4. Benedictus

  Kvinnor kan vara bra, vare sig dom hänger eller står, sitter eller ligger. Fast det är väl sällan man får en i julklapp tror jag. I alla fall brukar inte jag få det. Å andra sidan brukar jag ju inte få julklappar så jag vet inte. I dag testade jag en liten manick. En leksak egentligen. Som kunde lista ut vad jag tänkte på genom att ställa 20 frågor. Jag tänkte på en kvinna. En speciell en, för det gör jag oftast ändå så det var lika bra att fortsätta med det så slapp jag anstränga min lilla hjärna med att plötsligt rubba mina tankegångar. – Är det du tänker på större än en anka? var en fråga. Svar ja. – Tyngre än en mikrovågsugn? Skulle tror det. – Kan det vara underhållande? Ja, faktiskt. – Är det ett djur? Njae. – Kan man stoppa in något i det? Hm…
  Efter 20 frågor gissade manicken vad jag tänkte på. – En kvinna?  Duktig manick. Fast vilken kvinna visste den ju inte, men det hade väl varit för mycket begärt. Men det visste jag ju själv ändå så det gör ju inget.
  Varför lägger du upp så små bilder förresten? Jag behöver snart glasögon om jag skall se vad det finns i paketen.
   
  Trevlig kväll på sig
   

  Gilla

 5. Benedictus

  Kvinnor kan vara bra, vare sig dom hänger eller står, sitter eller ligger. Fast det är väl sällan man får en i julklapp tror jag. I alla fall brukar inte jag få det. Å andra sidan brukar jag ju inte få julklappar så jag vet inte. I dag testade jag en liten manick. En leksak egentligen. Som kunde lista ut vad jag tänkte på genom att ställa 20 frågor. Jag tänkte på en kvinna. En speciell en, för det gör jag oftast ändå så det var lika bra att fortsätta med det så slapp jag anstränga min lilla hjärna med att plötsligt rubba mina tankegångar. – Är det du tänker på större än en anka? var en fråga. Svar ja. – Tyngre än en mikrovågsugn? Skulle tror det. – Kan det vara underhållande? Ja, faktiskt. – Är det ett djur? Njae. – Kan man stoppa in något i det? Hm…
  Efter 20 frågor gissade manicken vad jag tänkte på. – En kvinna?  Duktig manick. Fast vilken kvinna visste den ju inte, men det hade väl varit för mycket begärt. Men det visste jag ju själv ändå så det gör ju inget.
  Varför lägger du upp så små bilder förresten? Jag behöver snart glasögon om jag skall se vad det finns i paketen.
   
  Trevlig kväll på sig
   

  Gilla

 6. Aniara

  Damer som, endast iförda presentpaket, hänger i taket?!Det har jag inte lyckats se här i Gbg.Men så har jag förstås inte varit ute och kollat in årets julskyltning heller, bara lite i förbifarten NK:s skyltfönster då. De där med rörliga "gubbar" i.Ja jösses, någon dekoratör som verkligen tänkt till där uppe i Kungliga!Undrar förresten hur det är med årets HM-modell. Vem, hur och blir det nåt upprört om det i år.För DET brukar de ju i vart fall oftast lyckats med, HM, få en massa uppmärksamhet.Negativ eller ej, säljer gör det kanske i vilket fall som helst.DN har jag inte läst, så kan inte kommentera.Just nu helt utan tidning, hemskt nogRena rama mörkret här för tillfället

  Gilla

 7. CrazyYoda

  Hmm…var det inte Rolf Bengtsson…som i en monolog packade in sig själv naken i ett paket till englands drottning…eller…det var kanske i ett kuvert…jaja skit samma…matriarkatiskt var det iaf…tycker jag! 🙂
   
  *KOG*

  Gilla

 8. Putte

  [audio src="http://files1.mailboxdrive.com/mp3s/p/putte.q@hotmail.com/664401.mp3" /]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s