Körers högtid

Och det är nu dom kommer vällande…körerna. Ur alla prång och in med ljuset i stugorna….*poof*, stjärnbeströdda och glittrande som alltid. En del lite tröttare än andra, men alla ljus i kronor och tomtar i släptåg. Det är en upplevelse att sjunga i kör och det är också en upplevelse att sitta och titta på efter att i många år ha ackompanjerat alla dessa små pepparkakor och stjärngossar, tärnor och lucior, tomtar och bockar. Så avspänd har jag inte varit en luciadag på år och dag. Värt att fira med lite körsång, inte sant! Dessutom. JA, jag tycker mer om Lucia än julafton. Känns mer som min dag, men det är kanske för att jag kan identifiera mig mer med lucior och lussebullar än med Jesus och tomtefar. Konstigt va ? 😉

 

 

2 kommentarer

Under Tid

2 svar till “Körers högtid

 1. Unknown

  Så roligt att höra att du känner dig så avspänd. Jag har varit på lucia här i vår nya föreningshus och jag får väl säga att det var
  en bra dag och att närmaste skolans 5:eklassare sjöng både bra och rent. De tre pepparkaksgubbarna var för härliga och framträdde
  med en naturlig och frimodig charm, som man inte ofta ser hos svenska killar i den åldern….Varför? De såg i varje fall ut som om de
  kom från ett annat land.
  Nu när jag varit på två Lucia, ska jag titta på ishockey. Men vem ska göra jobbet här?!+?! Ensamt fruntimmer som jag är ………

  Gilla

 2. Benedictus

  Jag tycker att det hela verkar lite läskigt och onaturligt. Men nu är det över i alla fall. Nu gäller det bara att överleva den rödklädde också, så har man klarat av ännu ett år.
   
  Natt
   

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.