En spelare på ICAs planhalva

 
Blir återigen förvånad på min morgonpromenad, men den här gången positivt överraskad faktiskt. Innan jag går in i Skrapan så lyfter jag blicken och ser en hel rad med skyltdockor av olika kön och storlek.
 
 
En del får vara huvudlösa och en del får vara utan ben, men inte utan att jag börjar tycka att reklamen är lite rolig, trots allt. Fast det är klart att de mest huvudlösa och lättklädda är ju damerna, fortfarande.
 
 
Någon helnaken herre med paket på huvudet lyckades jag inte se, men…..en påklädd uppe i taket.
 
Jaja, är det konstigt att man längter bort nån gång?
 
 
Och efter sedvanlig cappuccino som jag mot allt vett och förstånd glömde att fota idag så vandrade jag in på ICA, och eftersom jag sällan köper köttfärs överhuvudtaget så är jag inte speciellt rädd för den butiken och håller mig till grönsaksdisken, mjölkdisken, frysvaror och kattmat, och ser i ögonvrån att man börjar skylta med Glenn Strömbergs italienskinspirerade kokbok…och tänker att även en liten svensk matvarukedja kan ju ha anledning att "längta till Italien" ibland, efter vissa rätt rejäla stolpskott.
 
 
 
Och så….*poof*…..minsann står han där livs levande i fotograferingspose bland de italinska korvarna, och "papparazzin" inom mig vaknar hastigt till liv.
 
        
 
 
 
 
Smyger runt och ställer mig bakom proffsfotografen och försöker smälta ihop med kryddavdelningen, men till slut skrattar han till, den charmerande italienska göteborgaren och säger att det bestämt finns en skuggfotograf där borta.
 
    
 
Så jag får gå fram och ta en närbild på honom, och en till eftersom han bara fastnade till hälften först.
 
   Delvis italienare, som han är, spelar han på först på Italiens planhalva….
 
Den attans mobilkameran jobbar inte så bra som papparazzikamera men snäll som han var stod han alldeles still nästa gång.
 
  Och vips blir han en tvättäkta göteborgare på ICAs planhalva.
 
 
 
Men inte kunde han laga mat visade det sig. Han har mest skrivit om de italienska råvarorna och sen är det frun och svärmor som står för matlagningen på äkta italienskt manér. De börjar prata om vad de ska äta till middag redan vid frukosten och sen pratar de om mat resten av dagen. "Och fotboll, kanske?", frågar jag och jovisst…är det inte mat och vin så är det fotboll och/eller religion på samtalslistan i det där landet.
 
Ja, så kan det gå…en italiensk göteborgare på ICAs planhalva en fredagförmiddag räcker för att jag kan tycka att jag har fått ut rätt mycket av min morgonpromenad och längtar inte längre bort, utan hem till värmen i soffhörnet.
 
Trevlig helg alla där ute och köp inte ihjäl er på julklappar nu. Det finns andra roligare saker man kan göra med sitt liv. Som att stoppa huvudet i ett paket till exempel.
 
 
Gå och gömma sig i det och komma fram först till nästa år igen.
 
 
Ha det! =)
 
PS …och nej jag är inte sponsrad av någon matvarukedja, än…. men jag kan ju bli ? 😉 DS

9 kommentarer

Under Mat och dryck

9 svar till “En spelare på ICAs planhalva

 1. Benedictus

  I bland blir livet spännande. Tänk att träffa på en go Göteborgare mitt inne i Stockholm. Det är det inte många som har gjort. Göteborgare verkar undvika att åka dit. Själv tycker jag faktiskt att ni har en fin stad. Om det inte hade varit för alla stockholmare 😉
  Tror att jag skall testa ditt förslag att stoppa huvudet i ett paket. Skulle lösa många problem. Kanske stoppa in hela mig förresten. Och skicka mig till Långtbortistan. Där har jag aldrig varit.
   
  Trevlig helg till dig med. /Svärtan
   

  Gilla

 2. Aniara

  Släng er i väggen, alla paparazzis – här kommer Millroll!Ständigt med mobilen i kameraläge. He!Fattades bara att Ica-Stig varit där också, då hade du väl blivit erbjuden kobb på Hänt Känt, eller Känt i Veckan eller vad det heter.Kul med oväntade äventyr i vardagen.Och ja, den där skyltningen verkar ju ganska kul faktiskt. Kanske till och med dyker upp en naken karl med huvudet, eller annan lämplig kroppsdel, i ett paket.Om så, så förväntar jag mig att vi får se det här!Men hur kommer det sig att du du bara verkar plåta med mobilen numera? Blivit extrem-minimalist?Själv lär jag få hålla mig till mobilen ett tag antar jag, kameran droppade jag i backen igår. Och nu vill den dumemrn inte funka. Och mobilens kamera är inte så himla bra, sämre än den var från början, trist.Kanske får leta rätt på min gamla kamera, fast den var så himla långsam så man får spader. Äh, grrrr!Nu skall jag försöka göra nån nytta – kanske.=)

  Gilla

 3. Unknown

  Förstår fullkomligt dina känslor när du träffade denne härliga kille och fick fotografera honom:) Wow! Minns själv när jag hade sällskap med Gunnar Green mellan Herrljunga och Katrineholm, som jag skrivit om i en av mina bloggar….. Det är 60 år sedan och jag hade
  ingen kamera.

  Gilla

 4. Unknown

  Förstår fullkomligt dina känslor när du träffade denne härliga kille och fick fotografera honom:) Wow! Minns själv när jag hade sällskap med Gunnar Green mellan Herrljunga och Katrineholm, som jag skrivit om i en av mina bloggar….. Det är 60 år sedan och jag hade
  ingen kamera.

  Gilla

 5. Unknown

  Förstår fullkomligt dina känslor när du träffade denne härliga kille och fick fotografera honom:) Wow! Minns själv när jag hade sällskap med Gunnar Green mellan Herrljunga och Katrineholm, som jag skrivit om i en av mina bloggar….. Det är 60 år sedan och jag hade
  ingen kamera.

  Gilla

 6. Rob

  Åh, Glenn Strömberg var (och är) en härlig lirare!Själv har jag delat omklädningsrum med Björn Borg. Det du!En riktigt GOD JUL vill jag önska dig. God bless you!

  Gilla

 7. Rob

  Hoppas bara att hans traktamente inte utbetalades i form av köttfärs. *Ler sardoniskt*Kram Cooparn 😉

  Gilla

 8. tg

  Jag har köttfärs i frysen … om den har varit i Stockholm … har jag ingen aning om …
  Jag har varit där många gånger men aldrig med huvudet i ett paket …
  Strömberg har jag inte träffat … men så har jag heller inte hans kokbok …
  Nu är min lilla mage bättre och jag smittar inte längre … tror jag …
  Du kör väl med brandvägg och virusskydd …
  Men är det så att denna kommentar fastnar … ja då vet man inte om det hjälper …
  *** Kjamen ***

  Gilla

 9. Anna-Lys

  Jag gillade de däringa kartongdockornaså signifikant för den huvudlösa skoppingenvi gör runt jul.< Anna-Lys >

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.