Det kokar ….

 

 

På ytan tycks allt lugnt och stilla. Ja, på sätt och vis är det också det. Efter det ivriga badandet och renandet av min egen lekamen förra veckan har jag återgått till ett stillsamt plöjande genom mina gamla, för att inte säga urgamla pappershögar i arbetsrummet för att kunna rensa och frigöra vissa ytor, t.ex. bordsytor, till nya viktiga papper. Jag vet ju hur det blir när jag sen ska börja jobba "på riktigt". Inte går jag hem och röjer i allt gammalt då. Då behöver jag luft och rymd där jag kan placera mina nya viktiga dokument. Ni anar inte hur många såna man kan få på en sån arbetsplats som en skola. Anar ni det så förstår ni mig. Och alltmedan jag röjer sparkar jag igång min stora fina gamla stationära dator som innehåller sååå mycket (behöver också rensas, inser jag förfärat, inte minst skrivbordet som är överfyllt av ikoner) för att lyssna på musik under arbetet och blir överlycklig över återfinnandets glädje. Bla har jag en hel playlist med låtar som jag fick av Aniara inför den berömda tillblivelsen av "Färgradions kvinnovecka" 060308. Den spelade jag ena dagen. Andra dagen blev det en svägerskas spellista, Lustigt nog följde musiken tidsmässigt mina pappers ålder, dvs papper som jag fått 2006 och musik som jag lyssnade som mest vid samma tidpunkt. Ja, ni läste rätt…papper från 2006…och det var långt ifrån de äldsta!
Gissa vad som höll bäst i längden…musik eller dokument !? 😉
 
 
I pauserna går jag in och kollar nuläget på några av mina sidor. På spaces där allt tycks mer än lugnt och fridfullt just nu, inte minst från mitt eget håll,  kokar det stundtals under ytan. Jag har börjat följa min statistik med visst intresse. I skrivande stund har min sida visats 39870 gånger och jag tänkte att jag på nåt sätt skulle haffa den 40 000:e i flykten, fast jag inser att det är omöjligt. Men tänk vad roligt det skulle vara. "Stopp där! du har vunnit en …klocka…kanske ?! Och jag kan bjuda på 40000 tidssäkra sidor till….hmmm…ja, typ ;-). Försökte redan till nr 30000 men det gick åt pepparn, för plötsligt var någon inne på RSS och då rasslade plötsligt 300 sidor iväg som ingenting. Ja, jag säger då det. Inget är beständigt. Hur som helst har jag nu under det ivriga spejandet kunnat konstatera att det finns ett ganska stort antal olika sätt att komma in på min blogg.
 
Några kommer in den vanliga huvudingången via sin egen sida så att det syns vilka de är. Det hör inte till vanligheterna numer, kan jag säga.
 
Några seglar in med full fart via RSS och ger min sida väldigt bra statistik.
 
Några googlar sig in. Det är det mest intressanta inslaget. De som googlar på ett ord och aldrig mer kommer tillbaka är förmodligen vanligast, fast det är inte er jag ser, utan det är er som googlar på samma ord eller meningar jämt; "gå ner i spagat", "En liten dikt". Göteborg Stories", "Gratulationer", "Katt i tom våning", etc…
Mest förvånansvärt är väl att så många vill gå ner i spagat så ofta…..nå, man upphör inte att förvånas. Och klickar jag på Katt i tiom våning kommer jag till någon kinesisk googling. Man vet aldrig vad allt kan leda till.
 
Några kommer ju inte alls hit, förstås.
 
Men jag måste säga att det är väldigt fantasieggande att inte veta vilka ni är som är här. Fast den 40000:e vill jag ha koll på, förstås 😉
 
Och kanske också särskilt den eller de som igår och i natt och i morse och kanske du/ni håller på än…envist betade sig igenom mina sidor från 2006, 2007, april 2008, etc. Fast det kanske också är lika bra att inte veta? Vem vet ? Men spännande är det..Det kokar….
 
Sen är det ju också lustigt när jag vissa dagar har över hundra besökare fast jag inte har skrivit nåt på evigheter och andra dagar kanske det bara blir ett par., fast jag är uppdaterad. Så det handlar visst inte så mycket om mig, trots allt…
 
Hmmm…man kanske skulle blivit nätverksstatistiker istället….
Men nej, det räcker med min egen statistik. Jag kan inte fantisera åt allla er andra också…nåt får ni väl göra själva! =)
 
Om inte annat..fortsätt googla, kära vänner, och håll grytan kokande!
 
 
PS Jag har inget emot riktiga påhälsningar heller, ifall nån skulle tro nåt annat 😉 Och nu har jag säkert plöjt igenom en tiondel av mina urgamla papper. Förstår någon att jag inte ens har gått in i det lilla rummet än idag. Trots musiken där. Borde ju lägga in musik i den datorn i dagens blogg, förstås.
 
 
Hmm…ska jobba på det. DS
 
Far till landet på blixtbesök ett dygn inför nästa vecka som blir den första arbetsveckan på nya jobbet. Så nybadad och fin träder jag in i mitt nya arbete. Mer om det vad det lider.
 
 
Ha en fin helg och hoppas ni inte regnar bort nånstans! =)
 
Och så lite ny musik fast gammal , från Doris playlist, som lät så fint till pappersprasslandet på kammaren…
 
Och för er kalenderbitare som vill veta uppdatering, 15:16 080808 (en stockholsk dag! Bara det!); Nu är vi uppe i 39 901…WOW…spänningen stiger…bara 99 sidor kvar! Det kan bli du, eller du, eller DU som blir ne 40 000! =)
Good Luck, everyhopa.
 

3 kommentarer

Under Tid

3 svar till “Det kokar ….

 1. Eva

  Kanske blev det jag? Det skulle jag tycka vara roligt! Om just jag blev nr 40000!
   
  Visst är det lite interssant att se på vilka olika sätt folk hamnar på ens blogg. Jag brukade ju förr roa mig med att publicera de tokigare sökningarna. Sen några veckor sedan har jag fått in en statistikgrej på min blogspotsida och där är det lite lättare att hålla reda på folk (för den ligger på framsidan av bloggen så att säga) och där söker många på måla keramik och sånt märker jag. Och väldigt många har hamnat på den där hemska historian jag hittade på om han som dog i myrstacken… Någon söker ofta på \’rachel blogg\’ och hamnar hos mig, jag förmodar att de vill till mig då… RSS har jag fortfarande inte testat…
   
  Trodde först att \’kokar\’ betydde att du hade det så varmt hos dig, och tänkte att här regnar det ju bara… fast direkt kallt är det inte heller, i mitt kontor under svart plåttak är det ibland så varmt så man knappt kan vara…

  Gilla

 2. Unknown

  Tror inte att nr 40000 blir jag därför att OS ha börjat och då brukar besöksfrikvensen  gå ner. Själv var jag faktiskt vaken och tittade på handbollsdamerna kl 04.45 som tyvärr blev förlust Tack för din kommentar till musiken på min sida. Tyvärr är det inte så många som har lika god smak som du och jag har, så det är tunnsått med kommentarer hi hi.
  Lycka till på nya jobbet!
  🙂

  Gilla

 3. Eric

  40000, snart räcker inte Ullevi till. Om du nu skulle få för dig att samla alla dina besökare någonstans.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.