Varför, tänker jag inte….

 
Varför har jag tänkt ut det här åt mig ?
 
För första gången tänkte jag så imorse innan jag gick till jobbet. Men så fort jag kom dit tänkte jag inte så. Hann inte. Var väl trött helt enkelt och det som är bra är just det att det är bara jag som är roten till det "onda". Inte kan jag skylla på någon illasinnad chef för att jag har hamnat på fel ställe och med fel arbetsuppgifter. Inte vill jag ens skylla på någon och inte finns det helt enkelt någon anledning att klaga överhuvudtaget. Jag har nog hamnat rätt helt enkelt. Så befriande skönt. Absolut inte alltid lätt eller smärtfritt men nästan hela tiden ett litet äventyr. Jag som förut tyckte att allt var förutsägbart kan nu tacka mitt bristfälliga minne och ordningssinne för att det mesta kommer som en överraskning och till och med en glad sådan. "Vilken klass har jag nu ? Jaså dom…vad kul…när slutar lektionen ? Jaså redan ? Hej då….åååh…tyckte ni att den här självpåhittade leken var skoj ? Vad bra ! Den kan jag köra med i nästan alla klasser. Arbetsbesparande! Och…några små slynglar ? Ah Nu får jag prova mina pedagogiska trix ytterligare en gång!"
Ja, ungefär så flyter dagarna fram och rätt som det är kan jag fira helg igen. Sånt känns också fint.
Ha det gôtt i timmerkojan!
 
Snart ska jag gå och dra några timmerstockar efter mig. Sov gott! =)

5 kommentarer

Under Mänskligt

5 svar till “Varför, tänker jag inte….

 1. Rob

  Hej lilla Milla! Wooh, det rimmet gick icke av för hackor, du! ;-P Jag tackar allra ödmjukast för att du tog dig tid att skriva en vers åt Rob. Den var – som dagens ungdom kanske skulle säga – najs. Någon strand vet jag dock inte om jag får möjlighet att besöka. Brodern bor i inlandet, men det gör inte så mycket – det ska bara bli så skönt med semester. Jag tar det som det kommer…Jag förstår att det understundom kan vara ganska tufft att vara lärare. Det är dock skönt att höra att du för det mesta trivs bra med ditt dagliga värv. Det måste vara en ytterst tillfredsställande känsla när man når ut till eleverna och känner att man verkligen har lärt dem någonting. Nu ska jag ta ett varmt bad här, ty läget är lite förkylt.Kram Kram/Gubba-aset (jag förstår inte att Mozillas språkpoliser har synpunkter på min stavning av "gubba" *asg* 😉

  Gilla

 2. Anna-Lys

  Jo, tack jag springer för livet!ur det gick?Jag sa ju sprang *fniss*Kul att det är kuligt på jobb!!!!!(( kram ))

  Gilla

 3. Eva

  Det låter… som du har det bra och trivs på ditt jobb men att det ibland kanske blir lite… för mycket kanske? Jag tror att du, som jag, fortfarande, trots att vi borde ha lärt oss, har lite för lätt att göra för mycket, vilja för mycket och inte orka. Var rädd om dig!

  Gilla

 4. K

  haha…det där med överraskningarna kände jag igen typ När slutar vi? Jasså nu!?
  Känns som en positiv start på hösten och du ska se att det fortsätter likadant. Men det är tufft att köra enmansshower dag efter dag. Man behöver  sina återhämtningar på rofyllda Näs och Löter, eller hur!

  Gilla

 5. Eric

  Dom timmerstockarna dras antagligen i någon häftig musikalisk rytm.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.