I den heliga dumhetens namn…

 
Nu har hon gjort det igen…eller inte…typ pseudohändelse, men ändå….? Linda Skugge pratar jag om idag…igen….suck!
 
Förra gången avsvor hon sig ett feministiskt tänkesätt eftersom hon missade så många jobb på grund av att hon var feminist, dvs hon var visst inte eftersökt i några debattprogram på TV 3 längre, eller hur det var.
Nu vill hon visst frånkänna sig all form av kulturell bildning för att få efterträda Jakob von Holstäen i Kulturrådet. Han som hatar alla som kan nåt om kultur eftersom han inte kan nåt om kultur själv, och därför kallar de kulturkunniga för en förstockad kulturelit.
Och hon som vill efterträda honom anser sig då vara minst lika dåligt bevandrad i kulturpolitiken som han, eftersom hon är en vanlig hemmafru från förorten och därför är minst lika väl skickad att föra de låga kulturella värdena vidare i samhället. "Kultur" såsom "Idol" och liknande program som "behöver" så mycket sponsring för att nå fram till de stora massorna…typ.
 
Linda Skugge kanske har andra vida vyer. Låt oss hoppas, för något lägre lågvattenmärke än den förre medlemmen i Kulturrådet nådde kan väl förhoppningsvis ingen nå.
 
Fast vem vet vad kulturministern kan vaska fram ur de skuggiga kulturhörnen ?
 
I alliansens, den fria företagsamhetens och den heliga dumhetens namn: Yeahman! (eller om ni så vill; GeMen !)
 
Tillägg på förekommen anledning (glömmer att inte alla har eller läser samma saker som jag i DN…slarviga mig!):
 
Ah, nej…jag var nog lite trött och hoppade över ett par led igår när jag skrev det här. Den här Holstäen som är en representant för näringslivet, och enligt mig verkar vara en olidlig stropp som ogillar kultur och kulturetablissemanget överlag och hyllar program som exempelvis Idol, men blev invald i Statens Kulturråd av ingen mindre än kulturministern Lena Leijonborg. Nu har han väl gjort sig omöjlig där plus att han säger sig inte ha tid, och då får Linda Skugge den lysande idén att hon skullle kunna efterträda honom eftersom hon är en kvinna av folket och är hemmamamma från förorten. Alltså…inom vilket annat område är brist på kunskap en merit ? Bara undrar….;-)

5 kommentarer

Under Nyheter och politik

5 svar till “I den heliga dumhetens namn…

 1. Eva

  Hänger inte med… hade inte hört talas om något av ovanstående, men tycker att en medlem av kulturrådet bör ha kulturell bildning och att vi klarar oss utmärkt utan sånt som Idol, men lite mer bra teater och konserter på landsorten vore bra!

  Gilla

 2. san

  bu hänger jag inte med..  (har ej läst nån tidning) Ska Linda Skugga ersätta Holstein? Eller vill hon det?
  För GUDS skull!!
  JAg ligger redan vaken och grubblar över dumhetens och sjukhetens tidevarv som jag råkar leva i. Ska det aldrig vända??
  Tar det aldrig slut ?
  JAg är redan övermättad av all dumhet och inkompetens på alla nivåer och plan i samhället!
  (sedan har jag ALDRIG, förstått mig på eller gillat SKugge för den delen)
  (koko koko)

  Gilla

 3. Millroll

  Ah, nej…gudskelov har jag inte hört att hon faktiskt ska, bara att hon vill efteräda honom och redan det är rätt övermaga tycker jag…och nej, inte har heller jag gillat henne någonsin….men ändå kan jag inte låta bli att bli förvånad varje gång jag hör något nytt korkat om henne….som om det vore konstigt liksom ?! …tja…ledsen att jag skrämde upp dig ytterligare eller tryckte ner, San. Glöm Skugge och göm henne i skuggan! Ska jag också försöka……1 2, 3, på det fjärde ska det ske….;-)

  Gilla

 4. BeJi

  Ja förslagsvis skulle jag föreslå "Spiskroksvalsen" som var väldigt populär åren kring då skolan öppnade – alltså åren före 1910. För att representera 1910-talet skulle jag personligen välja någon gammal Ernst Rolf-dänga, typ "Mitt svärmeri" och kanske 1920-talet får representeras av "Den gula paviljongen" eller "Johan på Snippen". Ganska kända bitar trots sin höga ålder. /Bj.

  Gilla

 5. Eric

  DN, jag har hört talas om den tror jag. Det är väl någon Stockholmstidning. Här har vi Göteborgs-Posten. Inget att skryta över, men den utger sig inte för att vara något annat än Göteborgsk. Jag bor ju i Mölndal som i praktiken sitter ihop med Göteborg. Men för GP finns oftast inte ens Mölndal med på kartan. Suck. Alltid dessa storebrorsfasoner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.