tider

 
Mitt jobb är bra.
 
 
Jag gillar mitt jobb och mina arbetskamrater och barn och föräldrar. Inget egentligen att klaga på. Måste gilla läget ! Ändå vet jag inte hur jag ska bli vän med mina arbetstider.
 
 
Börjar sent varje dag. Aldrig före halv elva, men slutar sent och kommer hem i mörker hela vintern.
 
Men en dag i veckan slutar jag fyra, och turligt nog fredagen. Jag vet, jag vet….jag är väl bortskämd. Jobbar bara 75 % och har lediga förmiddagar, i princip. 
Problemet är att det är svårt för mig att komma igång med något på förmiddagen utan att hela tiden känna att jag måste äta och komma iväg. Det stör mitt sinnelag. Det stressar mig.  Ändå är jag morgonmänniska. Gillar att gå upp på morgnarna och komma igång med lite gymnastikpass, läsa tidningen, kolla datorn…och sen skulle det vara dags för mig att gå iväg till jobbet…göra mitt bästa min piggaste tid på dygnet, för att sen kunna gå hem eller göra något annat relaxande på eftermiddagen när jag är mindre allert. Brukar säga att jag är morgon- och kvällsmänniska, men resten av dygnet är jag en zoobie. Ja, och i allra högsta grad på eftermiddagen. Men det är då jag ska vara som bäst. Hur gör man för att ändra sin mentala och fysiska rytm ?
 
 
 
 
Jag som ändå är rytmiklärare har inte greppat det. Totalt "orytmisk", vad det kan tyckas. Eller så upplever jag det som en oregelbunden taktart. Den haltar. Man klappar på ettan och trean i takten i en femtakt, exempelvis. Precis när man har funnit rytmen i tretakten blir man avbruten av tvåtakten och så ska man på ettan igen. Jag vet inte om det här låter som rena grekiskan för er, och precis så omöjligt känns dessa arbetsider för mig. Inte omöjliga, för jag har med nöd och näppe klarat av dem (minns mitt förra inlägg om att komma försent!), men de gör mig stressad och nästintill deprimerad, igen!
 
Vill inte, får inte, orkar inte bli deprimerad, igen!
 
Ack, om mina arbetstider vore lika svängigt spännande som en femtakt, som exempelvis i detta exempel:
 
 
Kanske jag finner den rätta rytmen och hittar min livscykel i vår när det är dags att trampa igen ?
Och fåglarna kvittrar…fast det gör de ju mest på morgnarna förstås….
No don`t look back…för vem kan backa på en cykel ? 😉
 

4 kommentarer

Under Klagomål.

4 svar till “tider

 1. Eric

  Förstår,Jag har flextid, men det är ändå det där att jag måste försaka en massa tid som jag skulle vilja ha till viktigare saker. Men det finns det ingen som vill ge mig pengar för. Så slava måste jag, och jag får också göra saker som jag tycker är kul, så varför klagar jag???Det är Västerbron som jag sprang över två gånger i somras. Och folk stod på bron och hejade uppmuntrande, jag försöker ta med mig det i vardagen

  Gilla

 2. Åsa

  Lärare är ju annars bortskämda med arbetstiderna, men jag förstår att du inte jobbar på någon vanlig skola. Nu blir ju eftermiddagarna iaf ljusare och ljusare så du ska inte behöva traska hem i totalt mörker länge till får man hoppas.Morgon OCH kvällsmänniska, det var intressant 🙂

  Gilla

 3. K

  Förstår att du inte är helt glad i arbetsschemat. Själv vaknar jag nästan prick sex varje morgon. är på topp mellan 6-10 och sen går det utför nedför, sackar av helt enkelt. Vid åtta faller jag i coma i soffan tills nån gastar att jag ska gå och lägga mig.

  Gilla

 4. san

  Jaa, som åsa skrev; vi går mot ljusare tider så snart går du både bort och hem i dagsljus. Måste säga att det ser äbra härligt ut när snön ligger vit i Stockholm (å inte har slaskat bort helt) Jag vill bli morgonmänniska. min mamma och moster (och mormor) var uppe vid 4-5 tiden. Det verkar så mysigt att sitta och dricka te och läsa eller lösa korsord och vara pigg så där på morgonen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.