Sommar, sommar ?

 
Som några minnesgoda "millrollbloggläsare" säkert kommer ihåg fick jag en "sommarknäpp" för tre år sedan och lekte sommarprogram-producent. Jag bjöd in mina dåvarande bloggvänner att göra sitt eget program med hjälp av diverse gratis ljudprogram på datorn och så fick resp programmakare sin egen dag här på min blogg.
 
(Avalon)
 
Idén var säkert rolig och bra, men den gav många skrämselhicka och en del sömnlösa nätter mitt i en tid som ska vara avkopplande och fri från bekymmer. Nåväl …vi var fem stycken som till slut nappade och faktiskt genomförde våra idéer fullt ut och med bravur ! =)
 
(Beji)
 
Inte alltid att programmen kom på utsatt tid och inte alla var i "Ljudform", utan man fick läsa sitt sommarprogram, inklusive klicka på länkar till musik och till med videos vid rätt tillfälle.
 
(Lillemor)
 
Men alla hade i alla fall musik i en eller annan form och fantasieggande texter och bilder därtill.  
 
(Kerstin)
 
För två år sedan lanserade Sveriges Radio en "Lyssnarnas sommarpratare" som skulle röstas fram och det tycks ha blivit en succé för nu är vi inne på andra året. I år har man dessutom lanserat det som mer liknar min idé från 2006, som innebär att alla kan spela in sitt eget sommarprogram direkt till SR…fast…då blir det ingen musik till på grund av upphovsrättsliga skäl men man kan som producenten på SR säger, ge tips om musik i programmet, "om man anser att musiken är viktig för programmet" !?!?
 
Que ?
 
Det är ju hela programmets idé att ha musik och berätttande text i ett sommarprogram, i alla fall enligt Tage Danielsson, som kläckte idén från början. 
 
 
(Färgradioproducenten Newmill, herself)

 
Och vill du kringgå det här med rättigheter så har jag en idé som jag inte tänker säga högt…;-)
För övrigt funderar jag på om inte jag ska hävda mina egna rättigheter som idémakare till denna "Home made Sommarprogram"-idé…;-)
 
Nej, förresten. Själva idén med idéer är ju att de ska kläckas i frihet och inte inom ramar och avtal.
 
Ordet är fritt! Use it! =)
 
 
(Bild: Aniara Trast)
 
But now it`s "stolen" back to SR, GaGa ! 😉

3 kommentarer

Under FärgRadioPremiär

3 svar till “Sommar, sommar ?

 1. Eric

  Oj, oj, vad tiden rusar iväg.

  Gilla

 2. Millroll

  Sant, Eric! Den snubblar iväg….i alla fall snubblar jag fram i tiden. Och ja…det känns nästan som igår….:-S

  Gilla

 3. Gunilla

  En mycket trevlig och inspirerande ide . Hade jag vårdat min röst genom åren skulle jag ställt upp tii 100 %.Jag hade fin röst långt upp itonåren och sköng med i körer men se´n blev det pojkar och barn.Förlegat men sant. Blev duktiga mamman men även händiga mamman. Det vore trevligt om ni fortsatte. Jag skulle vilja gå en sommarkurs i ikonmålning.Var och en har sin nich. Nu ska jag traska runt lite i ditt space.Kram//Gunilla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.