Tidsförlust

 
Om man motarbetar tiden drabbas man av tidsförlust. Försöker man gå fram för fort hakar allt upp sig och sätter sig på tvären, och man får börja om från början igen. Sackar man för mycket uppstår irritation…det bildas en kö bakom och en slags korvstoppning uppstår.  Ett riktigt bilkö-trauma…
 
 
Men i musiken gäller det aldrig att vara först eller sist, det gäller att vara samtidig med alla andra. Då uppstår ljuv musik. Liksom med allt annat gäller både följsamhet och lyhördhet och ett visst temprament för att allt och alla ska röra sig framåt överhuvudtaget.
 
 
Är man inte lyhörd, följsam och samtidigt företagsam kan ha svårigheter att klara sig i samhället. Får man i tidiga år träna och öva upp sådana färdigheter i något musikaliskt sammanhang är det bevisligen så att man har lättare att klara sig här i världen.
 
 
Om samhället tillsammans med människorna odlar en sådan kultur som befrämjar dessa egenskaper skulle världen se bättre ut, enligt mig, och många med mig, tror jag…hoppas jag…anar jag….
 
 
 
Det där med musik, det är en tjusig sport! 😉
 
 
 

4 kommentarer

Under Tid

4 svar till “Tidsförlust

 1. Åsa

  Härliga bilder! Jag blir så avundsjuk på alla som kan spela. Som liten spelade jag piano, men som så många andra slutade jag när jag kom upp i tonåren. Jag får nöja mig med att sjunga i samklang med andra, det är inte heller fy skam. 🙂

  Gilla

 2. Millroll

  Ja, alltså, även om jag spelar en del instrument så skulle jag aldrig kunna vara med i såna proffsiga sammanhang som instrumentalist, som när jag sjunger i en kör, trots att det ju är en amatörkör. Så om man kan sjunga är man egentligen mer lyckligt lottad för då får man vara med om både det ena och det andra. Sjunga med proffsmusiker och dirigenter och visserligen kräver det också en hel del övning men tillsammans med andra under trivsamma former, istället för att sitta och gneta ensam på sin kammare. Eller hur ? =)

  Gilla

 3. BeJi

  Vad är det för stränginstrument som syns på översta och näst nedersta bilden? De där långhalsade sakerna?

  Gilla

 4. Millroll

  Det är en Theorb….ett slags långhalsad luta, tror jag. Låter snyggt i alla fall. =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.