Rock rockar fett, eller ?

 
"Rockar fett ? "Vi vill ha lite Rock`n Roll" ? "Nu ska vi väl ha lite musik"…underförstått rockmusik! Hela samhället är inpregnerat med rockmusik. Och den tar inte över bara på musikens område i radio och tv utan även i vårt synsätt och i vårt språkbruk…som ovan. Jag känner mig invaderad av rockmusik. Den fyrtaktstrampande enfaldstjoande eller manligt självömkande skilsmässognölande där enda nyansskillnaden utgörs av ett ackordsbyte ungefär efter 32 takter
Man hör inte ens det som borde vara intressant, nämligen texten, pga de oarikulerade guttarala lätena från sångaren som dessutom dränks i en enda fet köttig massa av elgitarr-ylanden.
Jag skulle säkert på egen hand kunna hitta både bra och fin rockmusik om jag inte redan hade hunnit bli allergisk mot hela fenomenet "Rockmusik", eftersom den har hackat mig sönder och samman i alla skrymslen och hörn.
 
Nedan följer dock lite musik som kan reparera skadan och lindra mina upprivna musiköron…..
 
 
 
 
Här kan man höra ETT musikexempel av många som gör min dag till en strålande dag.
Tots att solen lyser med sin frånvaro och kylan håller vårt land i ett järngrepp ända in i maj så känner jag värmen i hela kroppen och musiken sjunger inom och utom mig.
Behöver ingen rock för att värma mig och inget fett krävs för att jag ska få gåshud över hela mig! =)

6 kommentarer

Under Musik

6 svar till “Rock rockar fett, eller ?

 1. Aniara

  Och nu vart jag ju bara tvungen att titta in på gamla spaces igen. Förstår lite hur du menar, fast jag är bra torsk på både ock. Ibland funkar det ena, ibland det andra, typ. För mig.Men vackra melodier är alltid vackra melodier, som den den här. =)

  Gilla

 2. Millroll

  Hehe! Tänk att jag lyckades! Det kan ju nästan vara värt all gammal rockmusik i världen att få hit dig på en tur! ;-)Men allvarligt talat…jovisst finns det rock värd att lyssna till, fast "bara när katten själv får välja"….och du och några till kan ju hjälpa mig att hitta några guldkorn. Dessutom hittar du ju"min" musik åt mig också! =)Men det där uppfodrande tilltalet från hela samhället uppifrån och ner, känns det som, att "rockmusik = bra musik, kul musik, häftig musik, den enda och sanna musiken", det har jag svårt att ta utan att blinka. Men jag har väl aldrig gillat motorvägar som vältrar sig över ett helt kulturlandskap, heller…Hursomhelst……Det här besöket var ju nästan värt att fira med en gammal rocklåt, eller vad säger du ? 😉 Frågan är bara vilken ? Det vet nog bara du….=)

  Gilla

 3. berit

  Nu ska du väl inte misströsta. De unga kan också. Lyssna på Muse och njut

  Gilla

 4. Millroll

  He…tack för rådet, men det har nog inget med ålder att göra, snarare genre…..lyssnade i alla fall lite på Muse, men föll tyvärr inte i farstun…"Jag trivs bättre här i min blogg där jag kan lyssna på den brasilianska musiken ….+ lite till" 😉 Ha en god söndag !

  Gilla

 5. Åsa

  Jag lyssnar mycket på hårdrock och metal, gärna på hög volym. Tonårsdottern klagar, frågar "vad lyssnar du på egentligen?" och ropar att jag ska skruva ner volymen. :DJag gillar annan musik också, men goth, metal och musik som får mig att vilja dansa, discostuket, är det som funkar bäst. 🙂

  Gilla

 6. Millroll

  Ja, jag vet att du gillar rockmusik Åsa, och det är ju inte det att jag är emot vars och ens musiksmak utan att det nästan bara är rockmusiken som understöds av resten av samhället, åtminstone "mainstream-rock"…TV, Radio, och alla övriga medier. Så upplever jag det i alla fall och därför känner jag mig allergisk. I små doser tycker jag om nästan all musik eller kan åtminstone stå ut, men inte när den kommer vällande över mig som en Tsunami, där jag inte kan skydda varken mig eller min omgivning ;-)…..och dessutom tycker jag att det är orättvist mot alla annan musik som inte får lika mycket plats i etern, eller ingen alls, trots att det finns så fruktansvärt mycket bra och duktiga musiker som spelar så mycket svängig och häftig musik som så få får höra….Och sen är det volymen…tror att det är en av grejerna som gör att jag värjer mig. Har faktiskt själv spelat trummor i ett rockband, och kanske blev jag avvänjd på det sättet, men volymen är inte det som får musik att svänga mest för mig…snarare tvärtom. Fast det kan kanske vara åldern som avgör, också…? Nej, jag känner faktiskt äldre damer än jag som gillar rockmusik, trots detta….;-) Nä, jag är nog bara en vanlig "kärringen mot strömmen"! Typ….;-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.