FärgRadionproducentens olidligt lätta eller oändligt svåra vara och om motståndets estetik

 
 
 
När jag för fyra år sedan iklädde mig rollen som någon slags "färgradioproducent", gjorde jag det nog mest på skoj, men kanske också lite på allvar. Och ju mer allvar det blev, destos skojigare blev det ju faktiskt också. Mina "program" fick många lyssnare/tittare (för en som aldrig haft någon lyssnarskara tidigare), när det väl begav sig vid premiärdags 8/3 -06. Mycket slit och rivande i hårstråna föregick dock detta evenemangs tillblivelse. Och jag tänker att allting skulle ha varit så mycket lättare att göra det nu, när Youtube finns i var mans och kvinnas medvetande, dator och/eller iphone. Då hade jag inte behövt vara orolig ända fram till premiärdagen huruvida det skulle vara knas, antingen på "filelodge" där  jag hade laddat upp filerna, eller på själv mediaplayern här på spaces, att det inte skulle gå att länka filerna i den. Det var många led att gå, och innan jag kom underfund om hur jag skulle bära mig åt tog det ännu längre tid, förutom tiden det tog att tillverka själva programmen, men det stod ju inom ramarna för vad jag själv kunde påverka.
En annan sak som också hade varit enklare, hade ju varit att kunna hörsamma allas önskemål om musik som skulle spelas på FärgRadion. Så lätt allting är när nästan all musik finns på Youtube.  Och i Färgradion hade var och en kunnat klicka på "sin egen lilla radio" länkad till de olika programmen, kanske…
Och möjligen hade uppföljningen med "sommarpratsprogrammen" senare på året, också varit lättare för folk att haka på ? Hmmm.
 
 
Men det spelar ju egentligen ingen roll, kan man tycka, hur det spreds ut i etern, huvudsaken är väl att det blev av. Jo, visserligen…men, det är här jag börjar tänka för egen del….Hur kul hade det egentligen varit om inga problem hade funnits ? Om allt går som på räls kan man ju aldrig låta sig glatt överraskas.
 
Det är först i efterhand när jag läser om hur jag försöker få en del att länka till sin önskemusik själva, eftersom jag dels inte skulle hinna hitta den rätta musiken och dels inte hinna ladda upp den till lämplig plats ute på nätet, som jag inser vilket företag det var som jag hade gett mig in i.  Nåja, jag fick ju en hel del länkar och lyckades nosa upp en del också så att jag kunde ha någon slags önskeradio senare.
Och det är väl den där "pionjärandan" som är lite rolig, allrahelst som ingen blev lurad på vare sig pengar eller kärlek.  Det kostade möjligen lite svett för min del under tiden det pågick, men det var ju väl använd ansträngning.
 
 
Och tack vare detta kan jag ju tycka att det skulle vara rena barnleken att göra en "FärgRadio"-programserie" den dag som idag är….
 

 

…Så det gör jag inte…;-)
 
 
 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.