Vem har kapat facebook ?

 
Precis när jag hade sett svt:s direktsändning av de rödgrönas valplattform, via en länk på facebook och skulle gå tillbaka till facebooksidan var det omöjligt att komma in igen. Vad har hänt ? Är sidan kapad av Alliansen ? Alldeles för mycket provocerande youtubesidor som presenterats där om missförhållanden under Alliansesns styre ? Vore ju ganska praktiskt om de helt enkelt kunde stänga ner sidan à la Berlusconi. Inga nej-sägare, bara glada Europaviftande entreprenörer utan miljösamveten kunde höras. Inga nejsägande väldärdsflummare som tror på ett jämlikt samhälle.
Lustigt nog är det ju faktiskt inte vänstern som tror att alla är lika, det är ju de borgerliga som tror att alla har växt upp under samma kristallerkronor på Östermalm, alternativt större bondgårdar eller prästgårdar på landsbygden. Följdaktligen tror de att alla har tillgång till samma flora och fauna, samma bokryggar i hyllorna där hemma och samma gedigna konto på banken från födsel och ohejdad vana. Och som följd av detta tycker de förstås att de som inte har lyckats så bra här i livet är antingen lite dummare, latare, mer tjuvaktiga eller lömskare än andra, och som vill lura av alla andra deras surt förvärvade slantar i form av förmåner och bidrag av olika slag. Att människor kan ha växt upp under andra förhållanden vill de liksom inte höra på.
 
Skillnaden mellan höger och vänster är alltså att vänstern tror inte att alla är lika, men vill ge dem som har det sämre förspänt en ärlig chans att komma ikapp eller åtminstone så att inte skillnaderna ska bli så enorma. Högern tror att alla har fötts under samma lyckliga stjärna och är lika inför Gud och världen, och de som lyckas förränta sitt lilla startkapital ska rikligen beelönas och de som inte klarar sig så bra får skylla sig själv och får "stå över ett kast" som straff.
Men det här är inget sällskapsspel, det här är på riktigt!
 
Men att Alliansen har kapat Facebook ? Nej, nog för att jag har en del illasinnade tankar om dem, men inte det….;-)
Vi har ingen Berlusconi här…än…..Men om några år när Zlatan har spelat klart i Milan får vi kanske se på andra grejer ? 
Då har han i alla fall gått i lära ett tag. Fast förhoppningsvis håller han sig till det han är bra på. Och tvärtom göra storverk även politiskt, kanske ?
Idag kan man läsa i DN (Björn Wiman), om att kanske Zlatan skulle kunna göra en god sak redan nu för en i Eritrea fängslad landsman, Dawit Isaak. Han sitter fängslad i dödslägret Eiraeiro sen 10 år tillbaka. Hans bror önskade visst för flera år sedan att Zlatan skulle ha spelat i Milan eftersom Berlusconi tydligen är vän med Eritreas diktator Afwerki, och hoppades att han kunde lägga ett ord för Davit.
Alltså ett långskott från Alliansen (om det nu blir alliansen efter valet) på volley för Zlatan via  Berlusconi till en diktatur.  Ja, då gäller det att Zlatan har både bollsinne och ett humanistiskt  spelsystem som alla följer till punkt och pricka.  Detta skulle kunna belönas med någon form av fredspris. Så om han missar Champions leage nästa år igen, så kanske…
 
Sedär…något skrivet idag också bara för att facebook är "kapat", och pga förkylningen som gör att jag sitter hemma i soffan och känner mig som en dålig samhällsmedborgare, förstås…
 

Lämna en kommentar

Under Tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.