Nu ska ni få se på andra bullar…

Så sammanföll semmeldagen med den internationella kvinnodagen, kanske för första gången.  Och aldrig har väl uttrycket ”Nu ska ni få se på andra bullar”, stämt in så bra som idag. För vad finns annat att säga ? Vi ser en aldrig sinande ström av våldtäkter, underbetalda undersköterskor, utarmade, utarbetade ensamstående mammor,en katastrofal lönebildnig, för att inte tala om orättvisor som råder i länder där kvinnor stenas till döds därför att de har blivit våldtagna av en hel hoper män, mm, mm, ….Och vad gör vi ?

Naturligtvis beklagar några av oss sorgen, men knappast mer. Det stora flertalet tröstar sina dåliga samveten med något helt annat. Smörjer kråset, skulle man kunna säga. Och en hel del (bla jag själv) står i köer som ringlar sig ut på de isiga gatorna för att få just detta: Andra bullar!

Det finns ju egentligen ingen koppling mellan dessa två företeelser, men jag tycker att semmeldagen förpliktigar. Låt oss nu, alla kvinnor och feminister, kvinnor som män, resa oss upp och träda ur våra caféer och fikastunder, torka grädden från munnarna och pudra våra näsor med lite florsocker och gå ut på gator och torg och låta ropen skalla:

SEMLORNA RULLAR, HÄR FÅR NI SE PÅ ANDRA BULLAR! 

GODA BULLAR  SKA DET VA! ONDA BULLAR VILL INGEN HA!

Och det är just vad de borde få se…andra bullar…..och inte bara några sötebrödsdagar i mars och sen ingenting. En solidarisk semmelpolitik är vad som krävs, utsträckt i tid och omfattning.  Smaklig bulle! 😉

Och om du inte får någon semla alls ?  Gråt inte! Kämpa!

5 kommentarer

Under Kärlek och politik

5 svar till “Nu ska ni få se på andra bullar…

 1. Eva

  Vi hade faktiskt en gemensam satsningen, med semlecafé och föreläsningar om kvinnor i församlingshemmet här. Det var en från kvinnojouren i Skövde som föreläste, en som läste sina egna dikter och en barnmorska som fått ta hand om många omskurna kvinnor. Jag kom tyvärr aldrig iväg men jag hade bakat till evenemanget, det såldes både semlor och smörgås och pengarna gick till kvinnojouren i Skövde. Så det går att förena ‘högtiderna’.

  Och nu har jag nog fattat hur jag ska kunna flytta över min blogg, ska bara spara det som inte flyttas först… Kanske börjar jag skriva sen igen…

  Gilla

  • He! Kul ju fler som börjar igen, ju..Fast jag är fortfarande inte vän med stället. Det gör inte som det ska, eller som jag vill. Men rätt fint blir det ju iaf. Välkommen hit, när det nu blir! =)

   Gilla

 2. Ha ha vilket härligt livsbejakande inlägg … jag har smällt i mig både en och två semmelbullar på två dagar, är säkert rekord för mig.
  Så du är här inne nu … mycket trevlig och du kommer att lära känna dig hemma även här var så säker.
  Kram

  Gilla

  • Hej! Det var länge sedan! Så du har även hittat till millroll-bloggen. Skoj! Och jo, jag trivs här med mina bloggar, fast jag kan ändå inte låta bli att sura konstant över att inte kunna bestämma hur jag vill ha det, men ett visst motstånd måste man ha, sägs det, för det ska bli något vettigt gjort. Hoppas att allt är väl med dig. Vi ses! =)

   Gilla

 3. försöker, försöker…=(

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.